30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een cushion geslepen diamant?

Vanwege de karakteristieke antieke look is de Cushion geslepen diamant een favoriete optie als middensteen voor degenen die de voorkeur geven aan vintage stijl verlovingsringen en sieraden. De Cushion slijpvorm dankt zijn vintage aantrekkingskracht aan een aantal historische Cushion diamanten, waaronder de beroemde Hope Diamant.

Cushion geslepen diamanten zijn meestal vierkant of licht rechthoekig en worden vaak omschreven als kussen-vormig. Antieke Cushion geslepen diamanten werden geslepen door gebruik te maken van stapfacetten, tot Marcel Tolkowsky de nieuwe methode introduceerde waarbij Cushion geslepen diamanten werden geslepen met briljantfacetten; dezelfde techniek die wordt gebruikt bij moderne briljant geslepen diamanten. Deze techniek voegde meer vuur en schittering toe. Een Cushion geslepen diamant die op deze wijze is geslepen, wordt gewoonlijk aangeduid als een "Cushion Briljant".

Cushion geslepen diamanten

Tegenwoordig wordt een nog nieuwere methode bij het slijpen van Cushion geslepen diamanten gebruikt die een extra rij facetten toevoegt aan het paviljoen of onderkant van de diamant. Cushion geslepen diamanten die op deze manier zijn geslepen, worden in het algemeen aangeduid als een "Modified Cushion Briljant" in diamant sortering rapporten. Met hun moderne flair kunnen ze soms lijken op gebroken ijs met een verbeterde schittering. Sommige diamantslijpers gebruiken zelfs een combinatie van beide methoden (grotere facetten) waardoor de "crushed ice" verschijning afneemt, maar waarbij enige schittering van de “modified” stijl overblijft. Voor meer informatie, lees onze richtlijnen hieronder.

 

 

Richtlijnen voor Cushion geslepen diamanten

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding, die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van vierkante Cushion geslepen diamant, zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1 en 1.05. Voor degenen die voorkeur geven aan een rechthoekige Cushion geslepen diamant, kiest u een lengte-breedte verhouding van 1.15 of hoger.

Diepte % Marges voor Cushion geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


66-55                     72-52                           76-50                    78-46


Cushion geslepen hoogte

Cushion geslepen breedte diamant

Lengte/breedte verhouding voor Cushion geslepen diamanten      (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

1.01.11.3

 

Tafel % Marges voor Cushion geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 64-54                  66-52                        68-50                75-45


 

 

 

 

 

Vergelijkingstabel karaat grootte voor Cushion geslepen diamanten

Cushion karaat gewicht tabel

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke cushion geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over cushion geslepen diamanten!

Graag even wachten...