30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Diamant Certificaat?

Een diamant certificaat of diamant sortering rapport is een gemakkelijk te begrijpen document van een deskundig gemmoloog die de belangrijkste eigenschappen van een diamant beschrijft. Een certificaat van een gemmologisch laboratorium controleert de kwaliteit van een losse diamant en maakt het voor leken mogelijk om gefundeerde beslissingen te nemen bij het kopen van een diamant. Bij DiamantenDeals vertrouwen we op 3 hoog aangeschreven, internationaal geprezen gemmologische laboratoria om elke losse diamant die wij aanbieden te certificeren. Deze laboratoria gebruiken universeel erkende normen voor de sortering van diamanten.

 

Lees meer over GIA Diamant Certificaat

GIA Diamant Certificaat

Het ‘Gemological Institute of America’, of GIA, opgericht in 1931, is een onafhankelijke non-profit organisatie die door velen wordt beschouwd als 's werelds belangrijkste autoriteit op gemmologie. Hun diamant en edelsteen beoordelingssysteem is geïntroduceerd in 1953 en wordt wereldwijd erkend. Fabrikanten uit de hele wereld sturen diamanten en edelstenen naar GIA voor onderzoek en analyse.

Wanneer een diamant een GIA certificaat heeft, is de consument ervan verzekerd dat de steen is geanalyseerd door een onpartijdige gemmoloog die de hoogste normen voor integriteit, wetenschap en professionaliteit handhaaft.

Lees meer over GIA Diamant Certificering

HRD Diamant Certificaat

HRD Diamant Certificaat

De Hoge Raad voor Diamant (HRD), werd in 1973 opgericht in Antwerpen als de Europese tegenhanger van de GIA. De HRD vertegenwoordigt de wereldwijde diamanthandel ten overstaande van de openbare overheden en diamantorganisaties en controleert en rapporteert de import en export van meer dan de helft van de losse diamanten in de wereld.

HRD bevindt zich in de voorhoede van geavanceerd onderzoek en onderwijs in de diamantindustrie. Een HRD diamantcertificaat is gebaseerd op internationaal aanvaarde normen en staat hoog aangeschreven bij juweliers en consumenten.

Lees meer over HRD Diamant Certificering

IGI Diamant Certificaat

IGI Diamant Certificaat

Het International Gemological Institute of IGI werd opgericht in 1975 en is het grootste onafhankelijke gemmologisch laboratorium in de wereld, met vestigingen in alle grote diamantcentra. De missie van IGI is om sieradenprofessionals en consumenten uitgebreide onderwijsprogramma's en betrouwbare certificering van diamanten en fijne juwelen te bieden.

Een IGI certificaat bestaat uit een gedetailleerde analyse van de eigenschappen van een diamant door diverse deskundige gemmologen.

Lees meer over IGI Diamant Certificering 

Diamant educatie

Graag even wachten...