30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Diamant Girdle?

De diamant girdle is de dunne omtrek van de diamant die de kroon bovenop van het paviljoen onderop scheidt. De diamant girdle is het breedste gedeelte (of omtrek) van de gepolijste diamant als deze in de zetting of van de zijkant wordt bekeken – het deel van de steen dat contact maakt met de zetting zelf. Als losse diamanten worden gemeten, worden lengte en breedte in milimeters afgelezen bij de diamant girdle.

De diamant girdle van een diamant kan ruw, gepolijst of geslepen zijn. Bij moderne voorbereiding van edelstenen hebben briljant geslepen diamanten (met driehoekige facetten) meestal een gefacetteerde diamant girdle in plaats van een perfect ronde diamant girdle; dit geeft de edelsteen een hogere mate van transparantie. Stap geslepen diamanten (met rijen langwerpige facetten die fungeren als spiegels) hebben meestal gepolijste, niet geslepen diamant girdle.

Diamanten girdle

Beoordeling van de diamant girdle

De diamant girdle kan in één of meer van de volgende categorieën vallen: extreem dun, zeer dun, dun, medium, ietwat dik, dik, erg dik en extreem dik. Wanneer een losse diamant wordt verzonden voor certificering, wordt deze gemeten op verschillende punten langs de diamant girdle om de dikste en dunste punten te bepalen. Wanneer beide punten in dezelfde categorie vallen, wordt een enkele beoordeling gegeven, zoals medium. De diamant girdle wordt echter meestal beoordeeld met een marge, zoals "zeer dun tot dik”, om het verschil tussen de dikste en dunste punten weer te geven.

Contact icon advies girdle

Graag even wachten...