30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamant kleur helderheid | Kleurgraad diamant

De diamant kleur heeft een aanzienlijke invloed op het uiterlijk. Met zijn vele prismatische facetten reflecteert een kleurloze diamant licht in een spectrum van kleurschakeringen, een eigenschap die vaak wordt aangeduid als "vuur". De zichtbare aanwezigheid van kleur in een diamant kan het vermogen om licht te weerkaatsen verminderen. Daarom zullen diamanten met een lagere kleurgraad niet dezelfde helderheid en vuur hebben als die met een hogere diamant kleurgraad. De meest waardevolle diamanten hebben weinig tot geen detecteerbare diamant kleur.

DiamantenDeals biedt een groot assortiment van hoogwaardige diamanten in kleurgraden variërend van D (kleurloos) naar M (zwak geel). Een meerderheid van onze diamanten zijn vrijwel kleurloos voor het blote oog.

De diamant kleur schaal begint bij D (kleurloos) en eindigt bij Z (licht geel). Diamant kleur is vaak moeilijk waarneembaar wanneer een diamant van bovenaf wordt bekeken. Daarom beoordeling gemmologen diamanten gewoonlijk van onderen tegen een zuiver wit oppervlak bij zorgvuldig gereguleerde verlichting. De diamant wordt dan vergeleken met controlestenen met een bepaalde kleur.

Diamant kleur

Diamant kleur D (Kleurloos)

D (Kleurloos)

Hoogste kwaliteit kleurgraad die een diamant kan krijgen. Een D - diamant kleur is uiterst zeldzaam en straalt ongeëvenaarde helderheid uit.

Diamant kleur E (Kleurloos)

E (Kleurloos)

Bevat zeer minieme sporen van kleur. Eveneens een zeldzaamheid. Een E – diamant kleur geeft een hoge mate van glans en schittering .

Diamant kleur F (Kleurloos)

F (Kleurloos)

Minieme sporen van kleur die alleen kunnen worden gedetecteerd door een getraind gemmoloog. Dit is een hoge kwaliteit kleurgraad.

Diamant kleur G (Bijna Kleurloos)

G (Bijna Kleurloos)

Bevat zichtbare kleur wanneer de diamant wordt vergelijken met hogere kleurgradaties. Lijken kleurloos voor het ongetrainde oog, een G diamant kleur biedt uitstekende waarde.

Diamant kleur H (Bijna Kleurloos)

H (Bijna Kleurloos)

Bevat zichtbare kleur wanneer de diamant wordt vergelijken met hogere kleurgradaties. Lijken kleurloos voor het ongetrainde oog, een H diamant kleur biedt uitstekende waarde.

Diamant kleur I (Bijna Kleurloos)

I (Bijna Kleurloos)

Bevat enigszins detecteerbare kleur. Een I - diamant kleur is van uitstekende waarde, omdat deze meestal kleurloos lijkt voor het ongetrainde oog.

Diamant kleur J (Bijna Kleurloos)

J (Bijna Kleurloos)

Bevat enigszins detecteerbare kleur. Een j - diamant kleur is van uitstekende waarde, omdat deze meestal kleurloos lijkt voor het ongetrainde oog.

Diamant kleur K (Zwak Geel)

K (Zwak Geel)

Een zwakke diamant kleur is merkbaar. Zelfs met de aanwezigheid van kleur, kunnen diamanten in deze categorieën vuur en schoonheid uitstralen.

Diamant kleur L (Zwak Geel)

L (Zwak Geel)

Een zwakke diamant kleur is merkbaar. Zelfs met de aanwezigheid van kleur, kunnen diamanten in deze categorieën vuur en schoonheid uitstralen.

Diamant kleur M (Zwak Geel)

M (Zwak Geel)

Een zwakke diamant kleur is merkbaar. Zelfs met de aanwezigheid van kleur, kunnen diamanten in deze categorieën vuur en schoonheid uitstralen.

Het Selecteren van een Diamant Kleurgraad

Kleur is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een diamant, aangezien dit met het blote oog zichtbaar is. Hieronder staan een aantal punten om in gedachten te houden bij het selecteren van een kleurgraad:

Degenen die voorkeur hebben voor een kleurloze diamant, kunnen het beste een steen uit de D-F categorieën kiezen met een fluorescentiegraad van "Geen" of "Zwak".

Bijna kleurloze diamanten met een waardering tussen G en J bieden uitstekende waarde voor uw geld, aangezien hun kleur gewoonlijk niet zichtbaar is met het blote oog. Als u overweegt een diamant binnen dit kleurbereik te kiezen, kan een Diamanten Deals diamanten- en juwelenexpert de steen controleren om ervoor te zorgen dat de kleur niet met het blote oog kan worden gezien.

Een bijna kleurloze diamant kan witter lijken wanneer deze is gezet in platina of wit goud metalen. Geel gouden zettingen passen bij diamanten met een lagere kleurgraad.

De aanwezigheid van fluorescentie kan de visuele aantrekkingskracht van een steen met een lagere kleurgraad in de categorieën J tot M verbeteren. De fluorescentie helpt om het lichtgele in de steen teniet te doen, waardoor deze een kleurloos aanzien krijgt.

Een veel voorkomende misvatting is dat alleen kleurloze diamanten schittering uitstralen. In werkelijkheid kan een goed geslepen diamant zelfs met lichtgele sporen vuur en schoonheid uitstralen, hoewel de aanwezigheid van kleur in de steen de waarde zal doen dalen.

Ook een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een diamant is de diamant slijpvorm en diamant zuiverheid.

Diamanten met Bijzondere Kleuren

Diamanten met een andere kleur dan lichtgeel of bruin, evenals diamanten die beschikken over een meer intense geel of bruin dan de 'Z' kleurgraad, worden beschouwd als "bijzonder gekleurd". Slechts één op de tienduizend diamanten heeft een natuurlijke kleur en dit soort stenen zijn dus uiterst zeldzaam. Afhankelijk van de kleur, intensiteit en tint van een diamant kan deze de waarde verlagen ofwel verhogen. Diamant kleuren die van nature voorkomen zijn grijs, wit, blauw, geel, oranje, rood, groen, olijf, roze, paars, bruin en zwart. Rode stenen zijn de zeldzaamste van de bijzonder gekleurde diamanten.

Vergelijkbaar met het proces voor de indeling van kleurloze diamanten, wordt de bijzondere kleur van een diamant beoordeeld door de steen te vergelijken met meesterstenen van een bepaalde kleur. In tegenstelling tot de kleurloze diamanten, worden bijzonder gekleurde diamanten van boven beoordeeld. De belangrijkste factor bij het bepalen van de waarde van een natuurlijk gekleurde diamant is de sterkte van de kleur. De waarde van een bijzonder diamant kleur neemt toe met de intensiteit van de meest opvallende tint in de steen.

Gekleurden diamanten

Lees meer over diamanten op onze diamant educatie pagina.

Graag even wachten...