30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamant ring

De diamant ring is als sieraad al eeuwenlang erg geliefd. De diamant wordt de koning van de edelstenen genoemd. Het is een kostbaar mineraal met een uitmuntende hardheid. Diamanten ontstaan diep in het binnenste van de aarde uit koolstofbindingen. Diamant is het hardste natuurlijke materiaal. Alleen uit zuivere koolstof opgebouwde materialen die industrieel gemaakt worden, zijn harder. De diamant ring kent een lange geschiedenis die teruggaat tot circa 2500 voor Christus.

 

De geschiedenis van de diamant ring

Omdat diamant het hardste natuurlijke mineraal is, wordt het gebruikt om edelstenen te polijsten. De Chinezen gebruikten deze methode al lang voor onze jaartelling. Het was in die periode dat diamanten ook als sieraad werden gedragen. In de 6e en 5e eeuw voor Christus werden diamanten in Europa ontdekt. Vanaf de vijftiende eeuw vond de diamantnijverheid voornamelijk in Antwerpen plaats. Dit is dan ook waarom we de diamant ring in verband brengen met diamantenstad Antwerpen.

Diamant ring
 

Geschiedenis van de diamant ring

Betekenis van de diamant ring

Een ring staat voor eeuwige trouw en gebondenheid. Dit is dan ook de reden waarom twee geliefden een trouwring dragen wanneer ze met elkaar in het huwelijk treden. De diamant is zeldzaam en kostbaar. Daarnaast staat deze voor liefde en schoonheid. Als trouwring is de diamant ring het meest verkochte sieraad. De waarde van de  diamanten ringen wordt bepaald door de ring zelf, maar met name door de aanwezigheid van een of meerdere diamanten. Vier belangrijke kenmerken zijn waardebepalend. Dit zijn de slijpvorm, zuiverheid, de kleur en het karaat gewicht. Dit noemen we ook wel de vier c’s.

Uitleg over de 4 c’s

De waarde van een diamant wordt bepaald aan de hand van de 4 c’s. Carat of karaat is het gewicht van de diamant. 1 karaat staat gelijk aan 0.02 gram of 200 milligram. Grote diamanten zijn zeldzamer dan kleine diamanten. Hierdoor zal een diamant van 2 karaat altijd waardevolle zijn dan 2 kleinere diamanten van ieder 1 karaat. Een andere belangrijke factor is de color of kleur. De meest kleurloze diamant van kleurgraad D heeft de hoogste waarde. Diamanten tussen de kleurgraad H en D zijn bijna kleurloos en niet van D te onderscheiden. Bij Diamanten Deals vindt u diamanten van de kleur Wesselton en White oftewel F, G en H. Hiermee koopt u een diamant ring van een uitstekende kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen.

De twee overige c's zijn die van zuiverheid (clarity) en slijpsel (cut). Bij DiamantenDeals vindt u diamanten met een zuiverheidsgraad van VS tot SI. Voor de diamant ring wordt de briljante slijpvorm gebruikt. Hiermee wordt het licht op een prachtige manier weerkaatst.

De gouden diamant ring

Alle ringen van DiamantenDeals bestaan uit 18 karaat goud. Dit betekent dat deze voor 75% uit puur goud en 25% andere metalen bestaat. Deze andere metalen zijn nodig om de legering harder te maken. De ideale ring met diamant bestaat uit witgoud. De combinatie witgoud en diamanten geeft de mooiste schittering. Zelden zijn er ringen van 24 karaat goud. Dit staat gelijk aan 99.99 procent fijngoud en is te zacht om te verwerken in sieraden. DiamantenDeals besteedt veel aandacht en zorg aan de unieke diamant ring.

Graag even wachten...