30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamant ring kopen

Gaat u binnenkort een diamant ring kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We helpen u graag de beste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs te vinden. Een diamanten ring kopen kan tegenwoordig via het internet, maar hoe weet u dat te maken heeft met echte kwaliteit? Diamanten ringen worden voorzien van een certificaat, waarop alle belangrijke gegevens staan vermeld. Zo moet het gewicht van de diamant erop staan. Dit wordt bij diamanten aangegeven in karaat. 1 karaat staat gelijk aan een gewicht van 0.2 gram. Een grote diamant van 2 karaat is meer waard dan 4 diamanten van 0.5 karaat samen. U ziet dat hier een groot verschil inzit met betrekking tot de waarde.

 

Diamant ring kopen, let op de zuiverheid en kleur

Twee belangrijke punten bij de aanschaf van een diamanten ring kopen zijn de zuiverheidsgraad en kleur van de diamant. Een diamant is zelden geheel zuiver. Er zijn altijd een aantal imperfecties of insluitels aanwezig, deze zijn het gevolg van het vormingsproces in de natuur. Een geheel zuivere diamant is zeldzaam en zeer waardevol. Deze weerkaatst het meeste licht. Een hoge zuiverheidsgraad van FL-IL kent geen imperfecties. Een diamant met een zuiverheidsgraad van SI1 tot VVS2 is van een goede tot uitstekende kwaliteit. De onzuiverheden zijn met moeite waarneembaar onder een loep met vergrotingsfactor 10. Dit zijn diamanten die voordeliger zijn in prijs, terwijl ze toch van een goede kwaliteit zijn.

 

Bij een diamant ring kopen let u ook op de kleur. Hoe kleurlozer een diamant, hoe hoger de waarde. De meest kleurloze diamant heeft een kleurgraad D. Stenen van de kleurgraad F, G en H zijn bijna kleurloos en hebben een prachtige lichtweerkaatsing. Ook dit betekent een goede tot uitstekende kwaliteit tegen een voordelige prijs.

 

Diamant ring kopen met briljant slijpvorm

Een diamant kan in verschillende vormen geslepen worden. De meest gebruikte slijpvorm is de briljant. Deze bestaat uit 58 facetten waarvan de tafel, dat is het platte vlak bovenaan, het grootste is. Het gedeelte onder aan de punt heet de ocul en is het kleinste facet. De briljant slijpvorm zorgt voor de perfecte lichtinval en reflectie van het licht. Hierdoor glinstert de diamant bijzonder. Bij DiamantenDeals vindt u gouden ring met diamant briljant geslepen. Deze zijn verkrijgbaar als solitair gezette ring witgoud diamant of met meerdere stenen.

 

Diamant ring kopen voor een geliefde

Gaat u zich binnenkort verloven, dan is de diamant ring kopen het meest geschikte sieraad. Al eeuwenlang worden diamanten ringen gedragen bij verlovingen en huwelijken. De verlovingsring kan later overgaan in de trouwring. Hierbij wisselt de ring van rechterhand naar linkerhand. Overigens kan dit ook andersom zijn, afhankelijk van de cultuur en het gebruik. Naast verlovingsringen trouwringen is de diamanten ring ook erg geliefd om cadeau te geven bij een jubileum of verjaardag.

 

Online diamant ring kopen

Steeds vaker kunt u sieraden via het internet aanschaffen. Diamanten Deals is uw betrouwbare leverancier voor diamanten ringen en overige sieraden. Onze sieraden bestaan uit 100% onbehandelde diamanten. Deze zijn voorzien van officieel certificaat en van een uitstekende kwaliteit.

Graag even wachten...