30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is Diamant Slijpvorm?

Bij het selecteren van een diamant slijpvorm is een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Ook eigenschappen als diamanten kleur, zuiverheid, slijpkwaliteit zijn belangrijke factoren. De contouren van een diamant hebben een aanzienlijke invloed op het uiterlijk. De rond briljant geslepen diamant is al lange tijd het meest populair, hoewel veel moderne consumenten de voorkeur geven aan alternatieve vormen, met inbegrip van onder andere Cushion, Prinses en Radiant. Bij DiamantenDeals bieden wij de meest populaire diamantvormen in onze zoektocht naar een diamant. Hieronder meer informatie over hun unieke kenmerken, esthetische eigenschappen en kwaliteit.

 

Briljant Geslepen Diamanten

Dit is de meest gekozen vorm, waardoor briljant geslepen diamanten meer zijn onderzocht door gemmologen dan elke andere variant. Deze vorm staat bekend om zijn ongeëvenaarde vuur en schittering en heeft uitstekende lichtbrekende eigenschappen. Als al het andere gelijk is, zijn briljant geslepen diamanten meer waard dan alternatieve vormen.

 

Briljant Geslepen Diamanten

 

Prinses Geslepen Diamanten

 

Prinses Geslepen Diamanten

De prinsesvorm is ontstaan in de Verenigde Staten in 1980 en is vierkant met hoeken van 90 graden. De meest gewilde prinsesdiamanten zijn perfect vierkant van vorm. Hoe rechthoekiger de steen is, hoe meer deze in waarde daalt.

 

Asscher Geslepen Diamanten

In 1902 geïntroduceerd door de bekende diamantslijper Joseph Asscher. Bij deze diamantvorm worden veel van dezelfde slijptechnieken gebruikt als bij emerald vorm. Wat Asscher diamanten uniek maakt zijn hun unieke hoeken en bijgesneden punten, waardoor een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

 

Asscher Geslepen Diamanten

 

Radiant Geslepen Diamanten

 

Radiant Geslepen Diamanten

Radiant geslepen diamanten zijn relatief nieuw in de sieraden industrie en werden iets minder dan 20 jaar geleden geïntroduceerd. Deze unieke vorm is een prachtige kruising van een traditionele briljant geslepen diamant en een elegante smaragdvorm, wat resulteert in een vierkante, bijna-vierkante of rechthoekige vorm. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben radiant geslepen diamanten de neiging om een mooie, onvergetelijke gloed uitstralen.

 

Cushion Geslepen Diamanten

Cushion geslepen diamanten zijn voor het eerst geïntroduceerd op de sieradenmarkt in het begin van 1800 en hebben een rijke geschiedenis. Deze diamanten worden geslepen in een vierkante of rechthoekige vorm met afgeronde hoeken en zijkanten en worden door velen beschouwd als een meer retro versie van de briljant geslepen diamant.

 

Cushion Geslepen Diamanten

 

Emerald Geslepen Diamanten

 

Emerald Geslepen Diamanten

Emerald geslepen diamanten zijn meestal rechthoekig van vorm. Deze onderscheiden zich door afgeschuinde hoeken en stapfacetten. Dit soort diamant is transparanter dan andere vormen, waardoor er vaak hogere normen voor de zuiverheid van toepassing zijn.

 

Peer Geslepen Diamanten

De peervormige diamant (ook aangeduid als een druppel geslepen of traanvormige diamant) straalt elegantie uit en wordt geslepen in de gelijkenis van een druppel water met een puntig en een afgerond uiteinde. Het resultaat is een kruising tussen een briljant en marquise geslepen diamant.Meer informatie over Peer geslepen diamanten.

 

Peer Geslepen Diamanten

 

Ovaal Geslepen Diamanten

 

Ovaal Geslepen Diamanten

Ovale diamanten zijn geslepen met hetzelfde aantal facetten als briljant geslepen diamanten en geven daarom bijna dezelfde hoeveelheid schittering en vuur. Door de langwerpige vorm kan de ovaal gesneden diamant groter lijken dan een ronde diamant met hetzelfde karaat(gewicht).

 

Marquise Geslepen Diamanten

Het gerucht doet de ronde dat de marquise geslepen diamant speciaal werd ontwikkeld voor koning Lodewijk XIV van Frankrijk, die een diamant wilde die de glimlach van Marquise de Pompadour nabootste. De langgerekte Marquise steen heeft sierlijk gepunte uiteinden voor een dramatische, mooie uitstraling.

 

Marquise Geslepen Diamanten

 

Hart Geslepen Diamanten

 

Hart Geslepen Diamanten

De hart geslepen diamant doet zijn naam eer aan en is het toonbeeld geworden voor liefde en genegenheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor een jubileum of een verlovingsring. De hartvorm is een van de moeilijkste diamantvormen om te slijpen en vraagt grote vaardigheid en handigheid van de diamantslijper.

Wij leveren alle mogelijke diamant slijpvormen met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over diamant slijpvorm. Of lees meer over diamanten op onze diamant educatie pagina.

Graag even wachten...