30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is Diamant Zuiverheid?

De diamant zuiverheid heeft een zeer grote invloed op de diamant prijs. Ook de diamant kleur en slijpkwaliteit hebben grote invloed. De insluitsels van een diamant kunnen worden beschouwd als moedervlekken van de natuur, de onderscheidende kenmerken die de steen uniek maken. Bij de beoordeling van een diamant heeft de hoeveelheid insluitsels en vlekken een directe invloed op de zuiverheid en de waarde. ‘Flawless’ diamanten zonder insluitsels zijn uiterst zeldzaam en erg duur. Een meerderheid van de commercieel verkochte diamanten bevat insluitsels die detecteerbaar zijn met het blote oog.


Om een groot assortiment te waarborgen, biedt DiamantenDeals diamanten aan met een scala aan zuiverheidsniveaus; van FL (Flawless/ Onberispelijk) tot I1 (Included/ Geïncludeerd). Diamanten zuiverheid van hoger dan I1 bevatten insluitsels die gewoonlijk niet op te sporen zijn zonder speciale vergrotende kijkers.

De beoordeling van de diamant zuiverheid is gebaseerd op de grootte diamant karaat, het aantal en de locatie van de interne en externe kenmerken. Deze zijn bekend als insluitsels en deze kunnen bestaan uit zogenaamde kristallen, wolken, en veren. Uiterlijke kenmerken, of oneffenheden, worden vlekken genoemd. Aangezien de meeste insluitsels niet kunnen worden gezien met het blote oog, gebruiken gemmologen om de diamant zuiverheid te beoordelen een microscoop die 10x vergroot.

 

 

Flawless, Internally Flawless (FL & IF)

Flawless, Internally Flawless (FL & IF)

Bevat geen interne insluitsels wanneer bekeken met een vergroting van 10x. Internally Flawless (Intern Zuiver) diamanten kunnen wel uiterlijke kenmerken bevatten (ook bekend als vlekken).

 

Very Very Slightly Included (VVS1 & VVS2)

Very Very Slightly Included (VVS1 & VVS2)

Bevat minieme insluitsels die met veel moeite met 10x vergroting te vinden zijn.

 

Very Slightly Included (VS1 & VS2)

Very Slightly Included (VS1 & VS2)

Bevat minieme insluitsels, zoals wolken, kristallen of veren, die moeilijk te vinden zijn bij 10x vergroting.

 

Slightly Included (SI1, SI2)

Slightly Included (SI1, SI2)

Bevat zichtbare insluitsels onder 10x vergroting, met inbegrip van wolken, knopen, kristallen, holten, en veren.

 

Included (I1, I2, I3)

Included (I1, I2, I3)

Bevat zeer duidelijke insluitsels die gewoonlijk zichtbaar zijn met het blote oog, maar ook bij 10x vergroting. Geïncludeerde diamanten hebben soms een slechte transparantie en gebrek aan schittering.

 

 

Hieronder staan een aantal punten die het overwegen waard zijn bij het selecteren van de gewenste diamant zuiverheid:

 


zuiverheid bullet puntenWie de voorkeur geeft aan een diamant met weinig of geen insluitsels zal waarschijnlijk kiezen voor een zuiverheid van FL-IF of VVS. Hoewel hoger geprijsd, hebben deze hoogwaardige diamanten een bijna perfecte uitstraling.


Zuiverheid bullet puntenHoewel nog steeds beschouwd als diamanten met een hoge kwaliteit, zullen diamanten met een VS diamant zuiverheid niet zoveel kosten als die met de beste diamant zuiverheid. VS diamanten bevatten insluitsels die detecteerbaar zijn met het blote oog.


Zuiverheid bullet puntenDiamanten met een SI1-SI2 worden door velen beschouwd als stenen van hoge waarde.SI1-SI2 diamanten bevatten insluitsels die kunnen worden gedetecteerd met vergroting, maar zijn meestal niet op te sporen met het blote oog en doen geen afbreuk aan de schoonheid van de diamant. Als u overweegt een diamant met een SI rating aan te schaffen, neem dan contact op met een DiamantenDeals diamanten- en juwelenexpert om er zeker van te zijn dat de insluitsels niet zichtbaar zijn voor het blote oog.


Zuiverheid bullet puntenDegenen die een hoog karaat gewicht wensen tegen lagere prijzen kunnen diamanten met een zuiverheid van SI3-I1 kiezen. Insluitsels in deze stenen zijn meestal zichtbaar zonder vergroting.zuiverheid bullet puntenDe locatie van de insluitsels heeft aanzienlijke gevolgen voor de zuiverheid van de steen. Externe en interne kenmerken die verstopt zitten bij de randen van de facetten doen minder afbreuk aan de schoonheid dan insluitingen en vlekken in het midden van de diamant.


 

Wij leveren alle mogelijke diamant zuiverheden met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over diamant zuiverheid. Voor meer informatie van diamanten zie onze pagina diamanten educatie.

Graag even wachten...