30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamanten kettingen & hangers

Diamanten kettingen of wel halskettingen worden gedragen rond de wereld in elke bekende beschaving, en zouden wel eens het oudste type sieraad kunnen zijn. Diamanten kettingen en hangers zijn klassieke versieringen, gedragen om edelstenen en andere decoraties te tonen of om eenvoudige elegantie toe te voegen aan elke outfit. Een mooie diamanten ketting, diamanten hanger of parelketting is een geschikt welkomstgeschenk voor elke gelegenheid.

Soorten Kettingen


De meest populaire halskettingen zijn gemaakt van een eenvoudige metalen ketting versierd met een diamant / edelsteen of metalen hanger. Meer eigentijdse kettingontwerpen komen tegemoet aan meer gewaagde stijlen en smaken. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende types genoemd:

Ketting met Diamant

Ketting met Diamant

Diamanten zijn de belichaming van glamour en prestige, en een diamanten ketting is een voorbeeld van smaakvolle elegantie. Deze kettingstijl bevat een reeks van diamanten die in één lijn tegen elkaar kunnen liggen of worden weergegeven in een meer extravagante opstelling. Een diamanten ketting op kraaglengte wordt vaak gedragen door beroemdheden en voor formele gelegenheden en geeft een strapless jurk een dramatische finish. Voor optimale schittering en vuur raden wij u aan te kiezen voor diamanten met een kleurgraad niet lager dan I en met een zuiverheid niet minder dan SI2.

Diamanten ketting gecombineerd met andere edelstenen

Diamanten ketting gecombineerd met andere edelstenen

Deze kettingstijl is vergelijkbaar met het ontwerp van een diamanten ketting en combineert gekleurde edelstenen met klassieke diamanten. In sommige zettingen worden diamanten en edelstenen afgewisseld, terwijl in andere een edelsteen prominenter wordt gepresenteerd, geaccentueerd door een andere edelsteen of halfedelsteen. Geboortestenen zijn hiervoor een populaire keuze.

Parelketting

Parelketting

Parels zijn één van de meest stralende edelstenen van de natuur. Ze ademen een luxueuze, elegante look uit die geschikt is voor elke leeftijd. De hoogste kwaliteit parelkettingen hebben een hoge glans, een symmetrische grootte, en zelfs kleur langs de streng. Parelkettingen zijn verkrijgbaar in een waaier van kleuren en variëteiten en kunnen lang of kort zijn.

Halsketting Lengtes

Kettingen variëren niet alleen wat betreft het soort schakels, maar ook door hun lengte en hoe ze worden gedragen. Hoewel er uitzonderingen te vinden zijn, vallen de meeste kettingen in een van de volgende categorieën:

Choker of Kraaglengte

Choker of Kraaglengte

Deze kettingen zijn bedoeld om net boven de sleutelbeenderen te worden gedragen, rond de basis van de hals. Deze lengte benadrukt de schouders en past bij shirts met een hoge halslijn. Chokers zijn meestal 40 centimeter in lengte of korter.

 

Prinseslengte

De prinseslengte is één van de meest populaire stijlen. Dit is een ketting met hanger die reikt tot over de sleutelbeenderen. Deze kettingen zijn gewoonlijk 45 centimeter lang.

Prinseslengte

Operalengte

Operalengte

Ook wel matineeketting genoemd. Kettingen met operalengte zijn langer en worden meestal gedragen met een hanger over een shirt of blouse. De meeste operakettingen zijn 60 centimeter lang.

 

Touwlengte

Kettingen met touwlengte kunnen 75 centimeter of langer zijn en worden over kleding gedrapeerd om een dramatische stijl te creëren. Touwlengtes worden meestal gedragen zonder hanger, hoewel een kortere versie kan worden versierd met een grote, bungelende hanger van metaal of edelstenen. Kettingen met touwlengte kunnen breed zijn of juist dun en erg lang, de laatste worden een paar keer om de hals geslagen om lussen van verschillende lengtes te creëren. 

Touwlengte

The Vier Belangrijkste Hanger soorten

Solitaire diamanten hanger

Solitaire Diamanten Hanger

De solitaire diamanten hanger is een tijdloze en romantische keuze. Een eenvoudige zetting die alle aandacht vestigt op de schoonheid en schittering van de diamant. Deze hangers zijn te vinden in elke slijpvorm, hoewel de meest populaire briljantgeslepen, prinsesgeslepen en peergeslepen diamanten zijn. Voor een maximale impact en visuele aantrekkingskracht kiest u een solitaire diamant met een kleurgraad van ten minste I en een zuiverheid van minstens SI2.

Enkele Parel of Gekleurde Edelsteen

Enkele Parel of Gekleurde Edelsteen

Solitaire hangers kunnen ook worden voorzien van een roze, witte of zwarte parel, of een gekleurde steen zoals een saffier, smaragd of robijn. Net als bij de enkele diamant vestigen deze hangers de aandacht op de schoonheid van de edelstenen, en kunnen deze worden gedragen met casual of formele kleding.

Hangers met Diamant en Edelstenen

Hangers met Diamant en Edelstenen

Hangers met diamant en edelstenen kunnen eenvoudig of meer complex zijn. Zettingen met drie stenen kunnen uitsluitend diamanten bevatten, maar een diamant geflankeerd door twee saffieren of andere edelstenen is ook mogelijk. Moderne en trendy diamanten hangers kunnen zijn voorzien van kleine stenen die in de vorm van een cirkel, hart, ster, of zelfs een monogram bevestigd zijn.

Hangers van Metaal

Hangers van Metaal

Volledig metalen hangers met een eenvoudig of extravagant ontwerp in zilver, witgoud, geelgoud of platina zorgen voor een prachtig effect als een alledaagse accessoire. Onder de populaire stijlen zijn onder andere ontwerpen met harten, cirkelvormige patronen en monogram initialen. Om een persoonlijk tintje toe te voegen, kunnen metalen hangers gemakkelijk gegraveerd worden met een naam of een mooie boodschap.

Graag even wachten...