30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamanten knoppen kopen, zeer geliefde bij de moderne vrouw

Diamanten oorknoppen zijn zeer geliefde sieraden voor de moderne vrouw. Diamant is de enige edelsteen ter wereld die uit slechts één element bestaat. Zuivere koolstof is onder hoge druk en hoge temperaturen gekristalliseerd. Mooi om cadeau te geven of te krijgen, voor iedere gelegenheid. Diamanten oorbellen dienen dan ook vaak als verjaardagscadeau of huwelijksgeschenk. Of het nu gaat om gouden oorringen of diamanten oorstekers. U vindt het allemaal bij DiamantenDeals.

Diamanten oorknoppen

De waarde van diamanten

De koning der edelstenen, zo wordt de diamant ook wel genoemd. Diamanten zijn al vele miljoenen jaren geleden diep in de binnenste van de aarde ontstaan. Door vulkaanuitbarstingen komen ze naar boven. Het delven en verwerken van deze edelstenen is een intensief werk, bovendien zijn ze erg zeldzaam. Slechts een klein gedeelte kan gebruikt worden voor de verwerking in diamanten oorknoppen. Deze edelstenen worden dan ook aan de hand van vier C’s op hun waarde bepaald. De eerste C staat voor karaat (Carat), dit is het gewicht van de diamant. 1.00 karaat diamant staat gelijk aan een gewicht van 0,20 gram. Hoe groter de diamant, hoe waardevoller deze is. Bij diamanten oorknoppen vindt u vaak edelstenen van minder dan een half karaat tot soms wel meer dan 2.00 karaat.

De zuiverheidsgraad en de kleur spelen ook een belangrijke rol. Een geheel zuivere diamant is erg zeldzaam en ook erg kostbaar. Beter kiest u voor sieraden met kleine imperfecties. Deze zijn met een loep met vergrotingsfactor 10 amper zichtbaar, terwijl u wel een hoge kwaliteit diamanten oorstekers koopt.

Geheel kleurloze diamanten zijn bijna niet te betalen. Daarom kiest u voor diamanten met een kleurgraad F, G of H. Dit is een uitstekende keus tegen een betaalbare prijs. Wist u dat ook te slijpvorm bepalend is, hoewel dit ook een persoonlijke keuze is. Voor gouden oorringen wordt vaak gekozen voor de briljant slijpvorm. Deze slijpvorm bestaat uit 58 facetten, wat voor een prachtige lichtweerkaatsing zorgt.

Geef diamanten oorknoppen cadeau

Vrouwen zijn dol op mooie sieraden, edelstenen mogen hier niet bij ontbreken. Ze zeggen wel eens dat diamanten de beste vriend van een vrouw zijn. Een bijzondere vrouw verdient dan ook een bijzonder cadeau. Sieraden doen het altijd goed, deze oorbellen zijn het ultieme geschenk. Bij de aankoop van deze sieraden is het belangrijk om te letten op de echtheid van de edelstenen. Bij DiamantenDeals vindt u diamanten sieraden en diamanten oorbellen die voorzien zijn van certificaat. Hiermee bent u verzekerd van de kwaliteit die u koopt.

Graag even wachten...