30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamanten ring kopen met een uitstekende prijs kwaliteit

Diamanten ring kopen met een uitstekende prijs kwaliteit

Gaat u binnenkort een diamanten ring kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We helpen u graag de beste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs te vinden. Een diamanten ring kopen kan tegenwoordig via het internet, maar hoe weet u dat te maken heeft met echte kwaliteit? Een ring met diamant is voorzien van een certificaat, waarop alle belangrij...

Items 1-36 van 183

Aflopend sorteren
per pagina

Items 1-36 van 183

Aflopend sorteren
per pagina
ke gegevens staan vermeld. Zo moet het gewicht in van de diamant erop staan. Dit wordt bij diamanten aangegeven in karaat (ct.). 1.00 karaat staat gelijk aan een gewicht van 0.2 gram. Een grote diamant van 2.00 karaat is meer waard dan 4 diamanten van 0.50 karaat samen. U ziet dat de waarde van een grote steen hoger is dan hetzelfde diamant gewicht in meerdere kleine stenen.

Diamanten ring, let op de zuiverheid en kleur

Twee belangrijke punten bij de aanschaf van een diamanten ring zijn de diamant zuiverheidsgraad en diamant kleur. Een diamant is zelden geheel zuiver. Er zijn altijd een aantal imperfecties of insluitels aanwezig, deze zijn het gevolg van het vormingsproces in de natuur. Een geheel zuivere diamant is zeldzaam en zeer waardevol. Deze weerkaatst het meeste licht. Een hoge zuiverheidsgraad van FL- IF kent geen imperfecties. Een diamant met een zuiverheidsgraad van VVS tot SI is van een uitstekende kwaliteit tot goede kwaliteit. De onzuiverheden zijn met moeite waarneembaar onder een loep met vergrotingsfactor 10. Dit zijn diamanten die voordeliger zijn in prijs, terwijl ze toch van een goede kwaliteit hebben.

Bij een Diamanten ring let u ook op de diamant kleur. Hoe kleurlozer een diamant, hoe hoger de waarde. De meest kleurloze diamant heeft een kleurgraad D en E. Stenen van de kleurgraad F, G en H zijn bijna kleurloos en hebben een prachtige lichtweerkaatsing. Ook dit betekent een goede tot uitstekende kwaliteit tegen een voordelige prijs.

Diamanten ring met een briljant slijpvorm

Een diamant kan in verschillende vormen geslepen worden. De meest gebruikte slijpvorm is de briljant. Deze bestaat uit 58 facetten waarvan de tafel, dat is het platte vlak bovenaan, het grootste is. Het gedeelte onder aan de punt heet de culet en is het kleinste facet. De briljant slijpvorm zorgt voor de perfecte lichtinval en reflectie van het licht. Hierdoor glinstert de diamant bijzonder. Bij DiamantenDeals vindt u ringen met briljant geslepen diamanten. Deze zijn verkrijgbaar als ring met een solitair gezette diamant of met meerdere stenen.

Diamanten ring voor een geliefde

Gaat u zich binnenkort verloven, dan is de diamanten ring het meest geschikte sieraad. Al eeuwenlang worden diamanten ringen gedragen bij verlovingen en huwelijken. De verlovingsring kan later overgaan in de trouwring. Hierbij wisselt de ring van de rechterhand naar de linkerhand. Overigens kan dit ook andersom zijn, afhankelijk van de cultuur en het gebruik. Naast verlovingsringen en trouwringen is de diamanten ring ook erg geliefd om cadeau te geven bij een jubileum of een verjaardag.

Aanschaf van een diamanten ring online

Steeds vaker kunt u diamanten sieraden via het internet aanschaffen. DiamantenDeals is uw betrouwbare leverancier voor diamanten ringen en overige diamanten sieraden. Onze diamanten sieraden bestaan uit 100% onbehandelde diamanten. Deze zijn voorzien van officieel certificaat en van een uitstekende kwaliteit.

Graag even wachten...