30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamanten ring kopen

Wilt u een diamanten ring kopen? U zult merken dat hier een ruime keuze in is. De prachtige schoonheid en waarde maakt dat de diamant de koning der edelstenen is. Ruim 600 jaar voor Christus waren de Indiërs al actief met het winnen van diamant. Dit gebeurde door het uitspoelen van grind uit rivierbeddingen. De meeste diamanten komen dan ook uit India. De Hoop, een blauwe steen van 44.5 karaat, is de meest bekende. Bij een diamanten ring kopen komt u vaak uit op diamanten van maximaal 2 karaat.

Diamanten ring kopen

 

Voor welke gelegenheid een diamanten ring kopen?

De naam diamant komt uit het Griekse Adamas. Dit betekent onoverwinnelijk en ontembaar. Diamant is het hardste natuurlijke materiaal op aarde. Diamanten zijn zeldzaam en kostbaar. Daarnaast worden ze geprezen om hun prachtige lichtweerkaatsing. Een diamanten ring kopen gebeurt het vaakst ter gelegenheid van een verloving of bruiloft. Als trouwring en verlovingsring is het een zeer waardevol bezit. Bovendien heeft de diamanten ring een diepe betekenis. De ring staat voor oneindigheid en eeuwige trouw. De diamant is de edelsteen der geliefden. Ook voor een geboorte, jubileum of verjaardag overwegen velen de aanschaf van deze ring. Bovendien is het een prachtig sieraad om mee gezien te worden.

 

Online diamanten ring kopen

We zien Antwerpen nog steeds als dé diamantenstad. Van oudsher vond hier de grootste handel in diamanten plaats. Later verschoof deze handel zich naar onder andere Amsterdam. Een diamanten ringen kopen kan tegenwoordig ook online. Diamanten Deals is uw betrouwbare partner op het gebied van de mooiste trouwringen, verlovingsringen en andere sieraden.

 

Diamanten worden op kwaliteit en waarde beoordeeld aan de hand van de vier c’s. Deze staan voor karaat, kleur, zuiverheid en slijpsel of slijpvorm. Alle eigenschappen worden vermeld op een diamantcertificaat. Hierop staat ook de exacte afmetingen van deze edelsteen. En het gehalte van het sieraad, bijvoorbeeld bij een witgouden ring met diamant.  Bij een diamanten ring kopen is het dan ook belangrijk om te letten op de aanwezigheid van dit certificaat. Alleen dan weet u dat u te maken heeft met de beloofde kwaliteit.

 

Diamanten ring kopen: wat is de beste keuze?

Heeft u al een keuze kunnen maken uit het ruime aanbod aan diamanten ringen? Dit blijkt vaak lastiger dan gedacht. Natuurlijk is een ring een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Ook het budget kan een grote rol spelen. De 4 c’s bepalen de kwaliteit en waarde van de diamant. Zo is een diamant van hoge karaat, met weinig onzuiverheden en geheel kleurloos veel duurder dan andere diamanten. Voor een juiste prijs-kwaliteit verhouding kijkt u naar de 4 c’s. Ook de slijpvorm van de diamant kan een grote rol spelen bij de keuze.

 

Omdat diamanten met een kleur van Wesselton of top Wesselton nagenoeg niet te onderscheiden zijn van die van geheel kleurloze diamanten, kunt u veel kosten besparen. Ditzelfde geldt voor de zuiverheidsgraad. Kleine onzuiverheden zijn met het blote oog niet waar te nemen, maar drukken wel de kosten. Een diamanten ring kopen kan hierdoor veel prijsvoordeel opleveren.

 

Kijkt u ook vooral naar de aanwezigheid van het aantal diamanten. Zo is de grootte van de diamant waarde bepalend. Meerdere kleinere diamantjes met een totaal van 1,5 karaat zijn voordeliger dan een enkele steen van 1,5 karaat. De meerdere kleinere diamantjes versterken elkaar en hebben een prachtige schittering. Zo zijn er verschillende zettingen mogelijk, zodat dit effect versterkt wordt. Met bovenstaande tips kunt u de mooiste diamanten ring kopen.

Graag even wachten...