30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Diamanten ringen

Diamant is het hardste natuurlijke materiaal wat we kennen. Jaarlijks wordt er gemiddeld 5 ton van deze edelstenen opgegraven. Ruim 80 procent wordt verwerkt in de industrie. Niet alle diamanten zijn geschikt om in juwelen verwerkt te worden. Daarom zijn diamanten ringen zeldzaam en kostbaar. Voor een diamanten ring wordt deze edelsteen vaak briljant geslepen. Hierdoor ontstaan er 58 facetten wat voor de mooiste schittering zorgt. Het licht wordt gebroken en naar boven weerkaatst. Al onze ringen en overige sieraden zijn bezet met 100 procent natuurlijke diamanten.

Diamanten ringen

De waarde van de mooiste edelstenen

De kwaliteit van diamanten wordt op vier punten beoordeeld. We bespraken eerder al de slijpvorm. De slijpvorm is een persoonlijke keus en heeft weinig invloed op de waarde van deze edelstenen zelf. Wat wel meespeelt in kwaliteit en waarde is de kleur van de diamant. Slechts een klein aantal is volledig kleurloos oftewel zuiver wit. Onze ringen zijn allen voorzien van middenstenen en zijstenen in de kleur F, G of H. Dit staat voor wit tot fijn wit+, een hoge tot uitstekende kwaliteit. Bijna alle diamanten hebben geboortevlekken of onvolkomenheden. Hoe minder deze aanwezig zijn, hoe waardevoller de diamant is. Onze diamanten sieraden (verlovingsring, trouwring en diamant ring enz.) hebben een zuiverheidsgraad van VS tot SI1. De ringen zijn voorzien van edelstenen met een goede tot hoge kwaliteit.

Diamanten ringen mooi houden

Hoewel diamant het hardste natuurlijke materiaal op aarde is, kunnen sieraden met diamantjes wel beschadigd raken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer ze tegen elkaar botsen of in aanraking komen met schadelijke stoffen. Ringen die bezet zijn met diamantjes worden bij voorkeur in het originele doosje of juwelenkistje, bekleed met fluweel, bewaard. Draag diamanten ringen liever niet tijdens klusjes of huishoudelijke werkzaamheden. De sieraden kunnen schoon gemaakt worden met behulp van een zacht zeepsopje. Opwrijven met een niet pluizende doek brengt de oorspronkelijke glans weer terug.

Graag even wachten...