30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Emerald geslepen diamanten?

Emerald geslepen diamanten zijn het toonbeeld van klasse en raffinement. De emerald geslepen diamant is rechthoekig (vierkante Emeralds worden vaak aangeduid als Asscher geslepen diamanten) met gesneden hoeken en rijen van stap facetten die elkaar weerkaatsen. Dit effect  wordt soms aangeduid als een ‘hal van spiegels’. Vanwege de grote stap facetten (in tegenstelling tot briljant geslepen facetten), zijn insluitsels met het blote oog gemakkelijker te detecteren in een emerald geslepen diamant. Om deze reden raden wij u aan een diamant zuiverheidsgraad van SI1 of hoger aan te houden bij het selecteren van een emerald geslepen diamant.

Emerald geslepen diamanten zijn een populaire keuze onder de prijsbewuste sieradenkopers. Het lagere aantal facetten betekent dat er meer van ruwe gewicht van de diamant wordt behouden bij het slijpen, waardoor ze minder kostbaar zijn dan een briljant geslepen of prinses geslepen steen met een vergelijkbaar gewicht. Emerald diamanten zien er het beste uit in ringen die hun zuiverheid en grootte benadrukken, zoals zettingen met drie stenen of zettingen met kleine accentdiamanten. Emerald geslepen diamanten zien er omwille van hun bredere vorm geweldig uit op langere, slanke vingers en lijken hierdoor groter dan ze in werkelijkheid zijn.

Emerald geslepen diamant

 

 

Richtlijn Emerald geslepen diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een Emerald geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1,25 en 1,5.

Diepte % Marges voor Emerald geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


72-60                     76-56                           78-54                    80-50


 

Emerald diamant hoogte

Emerald diamant breedte

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor Emerald geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

1.01.11.3

Tafel % Marges voor Emerald geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 72-60                  74-55                        76-50                80-50


 

 

 

 

 

Vergelijkingstabel karaat grootte voor Emerald geslepen diamanten

Emerald geslepen diamanten

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Emerald geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Emerald geslepen diamanten!

Graag even wachten...