30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een GIA diamant certificaat?

De missie van het GIA is het verhogen van het vertrouwen van de consument in diamanten en juwelen, door het handhaven van de hoogste normen voor integriteit, academici, wetenschap en professionaliteit. Ze werken aan het bereiken van dit doel door het verstrekken van educatie voor de juwelier en de consument, het uitvoeren van nauwgezet onderzoek en de ontwikkeling van state-of-the-art laboratoriuminstrumenten voor de inspectie van diamanten. Voor meer informatie betreft andere laboratoria diamant certificaten zie ook HRD certificaat of IGI certificaat.

GIA diamant certificaat

Korte Historie van het GIA

Het ‘Gemological Institute of America’, of GIA, opgericht in 1931, is een onafhankelijke non-profit organisatie die door velen wordt beschouwd als 's werelds belangrijkste autoriteit op het gebied van gemmologie. Hun diamant en edelsteen beoordelingssysteem is geïntroduceerd in 1953 en wordt wereldwijd erkend. Fabrikanten uit de hele wereld sturen diamanten en edelstenen naar het GIA voor onderzoek en analyse.

Hieronder meer informatie over de diamantcertificaten uitgegeven door het GIA.

GIA Normen Voor Diamantbeoordeling

Diamanten beoordeeld door het GIA worden onderzocht door minimaal vier hoogopgeleide diamantdeskundigen en gemmologen. Bij elke stap van de evaluatie boordeelt een senior medewerker onafhankelijk de kwaliteit van de steen. Om ervoor te zorgen dat de beoordeling onpartijdig verloopt, is de verdeling van diamanten onder de beoordelaars een volledig willekeurig proces.


Laser Inscriptie


Voor extra veiligheid en herkenning kan een diamantgordel worden gegraveerd met het GIA rapportnummer. Het GIA biedt laser inscriptie voor elke losse diamant die zij beoordeelt.


Diamant Karaat


Nadat het karaat gewicht van een diamant is bepaald, worden de afmetingen, de diepte, tafel, hoeken, culet, en gordeldikte vastgelegd.


Diamant Kleur


De kleur van een diamant wordt beoordeeld op een schaal van D (kleurloos) tot Z (lichtgeel) door de steen te vergelijken met een meestersteen van een bepaalde kleur..


Diamant Zuiverheid


Zuiverheid wordt beoordeeld op een schaal van FL (Flawless/ onberispelijk) tot I3 (Included/ geïncludeerd), door de steen te bekijken onder een binoculaire microscoop met een vergroting van 10x. De eigenschappen van de steen worden opgetekend in een diamantdiagram.


Afwerking en Symmetrie


Een diamant wordt beoordeeld op het gebied van afwerking en symmetrie op een schaal van Excellent (Uitstekend) tot Poor (Slecht). Het cijfer is gebaseerd op inspectie van het vakmanschap.


Diamant Fluorescentie


De fluorescentie van een diamant wordt aangeduid met None (Geen), Faint (Licht), Medium, of Strong (Sterk), gebaseerd op hoe de steen reageert op ultraviolet licht.

GIA Diamant Sortering Rapport

GIA Diamant Sortering Rapport

Het GIA diamant sortering rapport wordt afgegeven voor diamanten die binnen het D-Z kleurbereik vallen. Dit gedetailleerde rapport bevat een volledige kwaliteitsanalyse van de vorm en slijpstijl, afmetingen, karaatgewicht, kleurgraad, zuiverheid, slijpkwaliteit (voor ronde briljant geslepen diamanten), afwerking en symmetrie, en fluorescentie. Het rapport bevat ook een geplot diagram met vermelding van de relatieve grootte en de locatie van de kenmerken wat betreft zuiverheid, een afmetingendiagram en GIA schalen voor beoordeling.

GIA Diamond Dossier Rapport

Het GIA Diamond Dossier® wordt afgegeven voor diamanten tussen 0,15 en 1,99 karaat die in het D-Z kleurbereik vallen. Dit rapport bevat alle informatie die ook te vinden is in het Diamant Sortering Rapport, maar zonder geplot diagram. Alle diamanten vergezeld van een Diamond Dossier hebben een laserinscriptie en zijn geregistreerd in het GIA inscriptieregister.

GIA Diamant Dossier Rapport

Graag even wachten...