30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Gouden oorringen

Met gouden oorringen straalt elke vrouw. Deze sieraden worden met veel liefde gedragen door vrouwen van jong en oud. Er is veel verschil tussen gouden oorbellen onderling. Zo is er geelgoud, witgoud en roodgoud. Daarnaast zijn er ook nog andere kleuren goud verkrijgbaar. Het meest komen de geelgouden en witgouden oorringen voor. In combinatie met diamanten wordt er vaker voor witgoud gekozen. Weet u al hoe witgoud ontstaat?

Diamanten oorringen

 

In de natuur komt alleen geelgoud voor. Door een speciaal bewerkingsproces wordt het geelgoud wit gekleurd. Om dit te bereiken worden er bepaalde stoffen toegevoegd. Zo kan er gekozen worden voor een legering van zilver of nikkel, maar ook rhoderen is een manier om witgoud te maken. Witgoud is juist door dit extra arbeidsprocessen duurder dan geelgoud, maar ook erg geliefd. Gouden oorbellen met diamanten zijn een van de meest verkochte sieraden voor vrouwen.

 

18 karaats witgoud

Diamanten oorknoppen zijn vaak van witgoud. Ook hierin is weer een keus met betrekking tot het aantal karaat. Het karaat geeft de hoeveelheid fijngoud weer. 24 karaats goud is puur goud oftewel een percentage van 99,9% zuiver goud. Dit goud is te zacht om te verwerken tot gouden oorringen. Om deze reden wordt er vaker gekozen voor 18 karaats goud oftewel 75% zuiver goud. U herkent dit doordat de gouden sieraden zijn aangeduid met het cijfer 750.

 

Diamanten zijn uw beste vriend

Veel vrouwen weten deze edelstenen goed te waarderen. Diamanten zijn zeldzaam en daarom erg kostbaar. De diamant wordt niet voor niks de koning der edelstenen genoemd. Met zijn prachtige schittering en lichtweerkaatsing koopt u gouden creolen van een hoge kwaliteit. Het is wel belangrijk om de juiste diamanten sieraden te kopen. Zo let u op het aantal karaat aan diamanten, dat weer een andere betekenis heeft dan bij goud. 1 karaat diamant staat gelijk aan een gewicht van 0.02 gram. Ook de kleur, zuiverheidsgraad en slijpvorm spelen een rol. Houdt u rekening met deze zaken, dan koopt u de mooiste gouden oorringen voor uzelf of voor iemand anders.

 

Laat u niet verleiden door goedkope edelstenen of stuntprijzen maar kies voor de beste kwaliteit gouden oorringen. Al onze diamanten sieraden zijn voorzien van certificaat en van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Graag even wachten...