30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Gouden ring met diamant

De trouwring is een symbool dat wereldwijd bekend is. Trouwringen worden binnen alle culturen gezien. De gouden ring met diamant zien we het vaakst als trouwring of verlovingsring. Daarnaast is dit een prachtig sieraad voor een bijzondere gelegenheid. U draagt de gouden ring met diamant aan de ringvinger. Weet u waar dit gebruik vandaan komt? De oude Grieken meenden dat vanuit de 4e vinger een ader rechtstreeks naar het hart liep. Sindsdien worden ringen, en met name trouwringen, om de ringvinger gedragen.

 

Goud is een populaire edelmetaal. Hierin onderscheiden we geelgoud en witgoud, maar ook roodgoud wordt veel gezien. Ring witgoud diamant: De gouden ring met diamant is vaak van witgoud, omdat dit de prachtige schittering van de diamant versterkt. Onze ringen bestaan uit 18 karaats goud oftewel 75% fijngoud. Het overige percentage bestaat uit andere metalen, die ervoor zorgen dat de legering van de ring harder wordt. Op deze manier is de gouden ring met diamant beter bestand tegen stoten.

 

Kies de mooiste diamant

Gouden ringen met diamant is een juweeltje om te dragen. Diamanten worden al ruim 4000 jaar door de mens gedolven en verwerkt in sieraden. Wist u dat slechts de helft van alle gevonden diamanten ook echt bruikbaar zijn voor sieraden? De meeste gevonden diamanten zijn na het slijpen niet groter dan de kop van een lucifer. Dit maakt de gouden ring met diamant zo waardevol. Een grote diamant is dan ook een erg kostbaar bezit.

 

Kijkt u naar de gouden ring met diamant, dan heeft u hier verschillende mogelijkheden in. U zult ontdekken dat er een groot prijsverschil tussen diamanten ring en sieraden zit. Dit heeft te maken met de 4 c’s, de factoren die meespelen in de waardebepaling van diamanten.

 

Gouden ring met diamant, hoeveel karaat?

We hebben u duidelijk gemaakt dat onze gouden ringen bestaan uit 18 karaats witgoud. Het karaat bij diamanten heeft een heel andere betekenis. Hiermee wordt het gewicht van de diamant aangeduid. 1 karaat staat gelijk aan 0,2 gram aan diamant. Grote diamanten zijn zeldzamer en daarmee naar verhouding ook duurder. U kunt dus niet zeggen dat 4 diamanten van elk 0.5 karaat net zo duur zijn als 1 diamant van 2 karaat. Deze laatste is groter en daarmee veel waardevoller.

 

Wilt u een voordeliger gouden ring met diamant, kies dan voor één of meerdere kleinere diamanten. Afhankelijk van de zetting hebben deze een prachtige schittering en doen niet onder voor de grotere diamanten.

 

De kleur van diamant

De gouden ring met diamant is bij voorkeur geheel kleurloos. U kunt zich voorstellen dat kleurloze diamanten ook erg kostbaar zijn. De meest kleurloze diamant wordt aangegeven met een kleurgraad D. Dit loopt op tot en met kleur graad Z, overeenkomend met de sterkste gele kleur. Een gouden ring met diamant van de kleurgraad F, G of H is nog steeds een uitstekende keuze. Dit zijn diamanten die bijna tegen het volledig kleurloze aanliggen. Met het blote oog is het verschil niet tot nauwelijks zichtbaar.

 

Daarnaast is er nog de gouden ring met diamant van een andere kleur. Dit kan bijvoorbeeld blauw, rood of paars zijn. Deze diamanten zijn erg zeldzaam en duur. Wilt u een mooie en bijzondere diamantent ring kopen, kijk dan eens in de collectie van DiamantenDeals. We hebben de mooiste sieraden voor u geselecteerd.

Graag even wachten...