30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Hart Geslepen Diamant?

Een hart geslepen diamant is hét symbool voor de liefde, en dat is wat de hartvorm vooral populair maakt als een geschenk voor een jubileum of in een verlovingsring. De hartvorm is geslepen op een soortgelijke manier als de peervorm, maar het hart heeft twee afgeronde randen gescheiden door een spleet, in plaats van een enkele ronde boog.

De hart geslepen diamant wordt vaak gebruikt in een eenvoudige ringzetting om zijn unieke kwaliteiten te accentueren. De hartvorm komt het beste naar voren bij een diamant groter dan 0,5 karaat, omdat het bij kleinere stenen moeilijk is om de details van de spleet en de punt te zien. Als u een kleinere diamant wil, adviseren wij een kastzetting of 3-puntszetting om de unieke hartvorm beter tot zijn recht te laten komen.

Hart geslepen diamant

De hartvorm moet worden geslepen door een getalenteerd diamantslijper omdat het een van de moeilijkste slijpstijlen is. Om ervoor te zorgen dat de ronde uiteinden van het hart perfect symmetrisch zijn en worden gescheiden door een scherpe, goed gedefinieerde spleet zijn vaardigheid en behendigheid noodzakelijk. Wij raden u aan om te kiezen voor de beste slijpkwaliteit in uw prijsklasse om er zeker van te zijn dat het hart symmetrisch is. Voor een optimale symmetrie kiest u een steen met bogen van dezelfde hoogte en breedte. Net als bij de marquise, ovaal, en peer, is een hart geslepen diamant gevoelig voor het ‘bow-tie’ effect in het midden van de steen. Een visuele inspectie wordt daarom ten zeerste aanbevolen voorafgaand aan het maken van uw aankoop.

 
 

Richtlijn Hart Geslepen Diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een hart geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1 en 1,15.

Diepte % Marges voor hart geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


66-54                     72-53                           76-52                    78-46


 

Hoogte hart geslepen diamant

Breedte hart geslepen diamant

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor hart geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

 

Tafel % Marges voor hart geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 64-54                  68-50                        66-52                75-45


Vergelijkingstabel karaat grootte voor Hart geslepen diamanten

Hart geslepen diamant karaat gewicht tabel

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Hart geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Hart geslepen diamanten!

Graag even wachten...