30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een HRD diamant certificaat?

De missie van de HRD is om Antwerpen te ontwikkelen als een diamantcentrum van de wereld door de diamantsector in België en in het buitenland te vertegenwoordigen ten aanzien van de openbare overheden en diamant organisaties. Bovendien streven ze ernaar de kennis van de industrie te vergroten door het uitvoeren van gedegen onderzoek naar de efficiëntie van de productie en de verkoop.

HRD Diamant Certificering

Korte Geschiedenis van de HRD

De Hoge Raad voor Diamant (HRD), werd in 1973 opgericht in Antwerpen als de Europese tegenhanger van de GIA. De HRD controleert de import en export van meer dan de helft van de losse diamanten in de wereld. De HRD geeft alom erkende certificaten voor diamanten en edelstenen uit gebaseerd op internationaal aanvaarde normen.

Hieronder meer informatie over de diamantcertificaten uitgegeven door de HRD.

HRD Normen Voor Diamantbeoordeling

Diamanten worden geanalyseerd door een aantal deskundige gemmologen met behulp van state-of-the-art apparatuur. Veel gemmologen moeten het eens worden over de kwaliteit van een diamant voordat er een consensus over de beoordeling wordt bereikt. Om de naleving van strenge normen te verzekeren, controleren senior gemmologen willekeurig de beoordelingsresultaten op nauwkeurigheid en consistentie.


De Oorsprong van Diamant


De oorsprong van de diamant wordt door middel van grondig onderzoek achterhaald, en er worden bepaalde stappen genomen om de steen te kunnen certificeren als een natuurlijke diamant.


Diamant Karaat


Het karaatgewicht van de diamant wordt gemeten met behulp van een zorgvuldig geijkte weegschaal voor edelstenen en wordt genoteerd tot de vijfde decimaal. De afmetingen van de diamant worden genomen en eventueel wordt de fluorescentie beschreven.


Diamant Kleur


De kleur van de diamant wordt beoordeeld op een schaal van Exceptional White (Uitzonderlijk Wit) tot Tinted Color (Getint). De D tot Z equivalent van het GIA wordt eveneens genoteerd.


Diamant Zuiverheid


De zuiverheid wordt bepaald op een schaal van Loupe Clean (Loepzuiver) tot P3 (Imperfect/ Onvolmaakt) op basis van het aantal, de grootte, de helderheid en de locatie van de interne en externe kenmerken. Gedetecteerde insluitsels worden uitgezet in een diagram.


Diamant Afmetingen


De proporties of slijpkwaliteit van een diamant worden beoordeeld als Very Good/ Zeer goed, Good/ Goed, of Unusual/ Ongebruikelijk gebaseerd op de dikte van de gordel van de steen, de culet, tafelbreedte, kroonhoogte en paviljoendiepte.


Beoordeling van de Afwerking


De afwerking van een diamant wordt beoordeeld op een schaal van Very Good (Zeer Goed) tot Poor (Slecht). De beoordeling is gebaseerd op de kwaliteit van het vakmanschap.

HRD Diamant certificaat

HRD Diamantcertificaat

Het HRD diamant certificaat, dat voor alle diamanten wordt uitgegeven, certificeert de steen als een echte diamant. Het bevat ook een uitgebreide beschrijving van de kwaliteit op basis van de 4C's (slijpkwaliteit, zuiverheid, kleur en karaat) en bevat een geplot diagram.

HRD Diamant Identificatierapport

Het Diamant Identificatierapport, voor diamanten tot één karaat, is een compact document dat dezelfde gedetailleerde informatie vermeld als in het HRD Diamant certificaat, maar dan zonder een geplot diagram.

HRD Diamant Identificatierapport

Voor meer informatie betreft andere laboratoria diamant certificaten zie ook GIA certificaat of IGI certificaat.

Graag even wachten...