30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een IGI diamant certificaat?

Het IGI (International Gemological Institute), opgericht in 1975, is het grootste onafhankelijke gemmologische laboratorium van de wereld, met vestigingen in alle grote diamantcentra.

International Gemological Institute Logo

Korte Geschiedenis van het IGI

De missie van het IGI is om professionals en consumenten in de industrie nauwkeurige, betrouwbare expertise te bieden door middel van educatieve programma's en diamanten- en sieradencertificering.

Hieronder meer informatie over de diamant certificaten uitgegeven door het IGI.

IGI Normen Voor Diamantbeoordeling

Elke diamant wordt wetenschappelijk geanalyseerd door verschillende gemmologen, die hun ervaring combineren met state-of-the-art apparatuur om een nauwkeurige beschrijving te produceren van de kenmerken van de diamant en de slijpkwaliteit.


Diamant Karaat


Het karaat gewicht en de afmetingen van de diamant worden bepaald met behulp van zorgvuldig gekalibreerde instrumenten.


Diamant Kleur


De kleur van een diamant wordt beoordeeld op een schaal van D (kleurloos) tot Z (lichtgeel) door de steen te vergelijken met meesterstenen van een bepaalde kleur. De hoeveelheid fluorescentie wordt beoordeeld op een schaal van None (Geen) tot Strong (Sterk).


Diamant Zuiverheid


Een expertgemmoloog bekijkt de steen onder een vergroting van 10x om de zuiverheid te evalueren. Zuiverheid wordt beoordeeld op een schaal van IF (Internally Flawless/ intern onberispelijk) tot I3 (Imperfect/ zwaar geïncludeerd). De eigenschappen van de steen worden opgetekend in een diamantdiagram.


Afwerking


De beoordeling van de afwerking van een diamant omvat factoren zoals gladheid, symmetrie en proporties. De symmetrie en gladheid wordt beoordeeld op basis van de kwaliteit en precisie van de slijpdetails. De proporties worden beoordeeld op basis van de uitvoering van het ontwerp van de slijper, waarbij factoren zoals de diameter van de tafel, kroonhoogte, paviljoendiepte, gordeldikte en kolletgrootte een rol spelen. Er wordt een beoordeling toegekend van Excellent (Uitstekend) tot Poor (Slecht).

Diamant IGI certificaat

IGI Diamantrapport

Het IGI Diamantrapport bevat een gedetailleerde analyse van de kenmerken van de steen, met inbegrip van karaatgewicht, kleur, zuiverheid, afwerking en symmetrie en proporties. Er zit ook een diamant diagram bij waarin de kenmerken van de zuiverheid van de diamant zijn uitgezet.

IGI Diamant ID

De IGI Diamant-ID is een document op paspoortformaat dat dezelfde gedetailleerde informatie bevat als het diamantrapport, zonder geplot diagram. Dit verslag is ook beschikbaar op een meer compact creditcard formaat.

IGI Diamant ID

Voor meer informatie betreft andere laboratoria diamant certificaten zie ook GIA certificaat of HRD certificaat.

Graag even wachten...