30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Marquise geslepen diamant?

De tijdloze elegantie van een marquise geslepen diamant valt niet te ontkennen. Door hun extra lengte kunnen marquise geslepen diamanten groter lijken dan andere diamantvormen met hetzelfde karaatgewicht of grootte. Met maar liefst 58 briljante facetten heeft de vorm een aanzienlijke hoeveelheid vuur en schittering. Het flatterende effect van de marquise geslepen diamant creëert de illusie van lange, slanke vingers. Door de klassieke look van deze diamanten zijn ze erg populair in erfstukken en zien ze er vooral prachtig uit in accessoires als hangers, broches en kettingen.

Marquise geslepen diamant

Net als bij andere langgerekte vormen zoals de peer of ovaal geslepen diamant, zijn marquise stenen gevoelig voor een ‘bow-tie’ in het midden van de diamant waarbij een deel van de steen ‘dood’ lijkt verschijnt als gevolg van de plaatsing van de facetten. Om dit te voorkomen, selecteert u een marquise geslepen diamant met een lengte-breedte verhouding onder 2.20. Een visuele inspectie kan hoe dan ook vaststellen of een marquise geslepen diamant waarin u interesse heeft een bow-tie heeft of niet.

 

Richtlijn Marquise Geslepen Diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een marquise geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1,7 en 2,3.

Diepte % Marges voor Marquise geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


66-56                     72-54                           76-52                    78-46


Marquise geslepen hoogte

Marquise  geslepen tafel

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor Marquise geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

 

Tafel % Marges voor Marquise geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 64-54                  66-52                        75-45                68-50


Vergelijkingstabel karaat grootte voor marquise geslepen diamanten

Marquise geslepen diamant karaat gewicht

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Marquise geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Marquise geslepen diamanten!

Graag even wachten...