30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Hoe onderhoud je diamanten sieraden?

Diamanten sieraden hebben ook onderhoud nodig. Wij geloven dat het volgen van de aanbevolen richtlijnen voor het reinigen, opslag en onderhoud de sleutel is tot het behoud en bescherming van uw diamanten, edelstenen en sieraden. Hieronder hebben we een aantal aanbevelingen verzameld van onze meesterjuweliers om uw diamanten sieraden zo mooi te houden als op de dag dat u ze hebt gekocht.

Diamanten sieraden onderhoud

Zorg voor Diamanten sieraden

Diamant is de hardste, meest duurzame edelsteen in de natuur en is bestand tegen krassen en blootstelling aan de elementen. In combinatie met zijn natuurlijke veerkracht maakt de ongeëvenaarde schittering en schoonheid van de diamant het een natuurlijke keuze voor trouw- en verlovingsringen om een leven van liefde en trouw te herdenken.

Hoewel ze zeer goed zijn bestand tegen krassen moeten diamanten sieraden nog steeds voorzichtig worden behandeld. Vermijd stoten van uw diamanten sieraden of verlovingsring tegen een hard oppervlak, wat kan resulteren in afsplinteren of loskomen van de diamant uit zijn zetting. Om de schittering van de diamant te behouden, kunt u een mengsel van warm water en een milde sieraden reiniger te gebruiken. Om uw eigen veilige en effectieve reinigingsmiddel te maken, mengt u een deel ammoniak met zes delen water. U dompelt dan uw diamanten sieraden in de vloeistof voor 10-20 minuten. U kunt gebruik maken van een zachte borstel, maar vermijd contact met de zetting van de diamant, dit kan krassen op het metaal veroorzaken. Het is niet aan te raden om diamanten sieraden in een ultrasone reiniger te plaatsen, omdat dit ertoe kan leiden dat de stenen los komen te zitten.

Wij raden u aan om uw diamanten sieraden ten minste twee keer per jaar door een professionele juwelier grondig te laten reinigen en inspecteren; dit helpt de originele schittering van uw steen te herstellen en ervoor te zorgen dat de zetting nog steeds strak genoeg is om de diamant veilig op zijn plek te houden.

Als u uw diamanten sieraden niet draagt, bewaar ze dan in apart stoffen zakje of gevoerd doosje om direct contact met andere juwelen te voorkomen en stof en aanslag geen kans te geven.

 

Zorg Voor Gouden Sieraden

Massief goud roest niet, maar veelvuldig gebruik kan ertoe leiden dat het wat van zijn oorspronkelijke glans verliest en dat vlekken en vuil zich ophopen. Om u te helpen de stralende glans van uw gouden sieraden te behouden, raden wij aan om het periodiek te reinigen met een mengsel van zachte zeep en warm water. Stel uw gouden sieraden nooit bloot aan harde zepen, lotions, of chloor.

Het is prima om een borstel te gebruiken om vuil te verwijderen, als u maar kiest voor een borstel met zachte haren om krassen te voorkomen. Na het reinigen van de oppervlakken van uw gouden sieraad, inclusief de zetting en sluiting, kunt u uw sieraden polijsten met een droge, zachte doek, zoals de doek die bij elke bestelling bij DiamantenDeals meegeleverd wordt.

Een goede opslag is eveneens belangrijk om de schoonheid van uw goud te houden. Als u de sieraden niet draagt, leg dan elk stuk apart in een plastic of stoffen zakje om oxidatie te verminderen en om te voorkomen dat het goud bekrast wordt door contact met andere sieraden. Wij raden u aan om uw gouden sieraden ten minste twee keer per jaar door een professionele juwelier grondig te laten reinigen en inspecteren, zodat uw goud zijn glans nog jarenlang kan behouden.

Gouden Sieraden onderhouden

Onderhoud platina sieraden

Zorg voor Platina Sieraden

Platina is het zeldzaamste en meest edele metaal gebruikt in sieraden en verlovingsringen en moet zorgvuldig worden schoongemaakt en onderhouden om er op zijn best uit te blijven zien. Wanneer u merkt dat uw platina sieraad er saai of vuil uit begint te zien, laat het dan weken in een zacht reinigingsmiddel voor sieraden - gebruik nooit agressieve chemicaliën of zeep - en poets het dan met een zachte, droge doek.

Wij raden u aan om uw platina sieraden ten minste twee keer per jaar door een professionele juwelier grondig te laten reinigen en inspecteren. Door het te polijsten zal uw platina er glanzend uit blijven zien. U kunt er ook voor kiezen om het metaal natuurlijk ouder te laten worden, zodat het de matte patinalaag ontwikkelt die velen zien als één van de beste eigenschappen van platina.

Ongedragen platina sieraden moeten in een aparte container - een speciale sieradendoos, zachte stoffen zak, of afsluitbare plastic zak - worden bewaard om krassen te voorkomen.

 

Zorg voor Zilveren Sieraden

Vanwege zijn relatieve zachtheid moeten zilveren sieraden worden behandeld met extra zorg om krassen en aanslag te voorkomen. Houd uw sterling zilveren stukken mooi door onze deskundige aanbevelingen voor zorg, schoonmaak, en opslag op te volgen.

Vuil en vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden van zilver door het oppervlak met een droge zachte doek op te wrijven. Vermijd grove handdoeken of weefsels die krassen kunnen veroorzaken. Zachte reinigingsmiddelen gemengd met warm water zijn prima, maar stel uw zilveren sieraden niet bloot aan agressieve zeep of reinigingsmiddelen op chemische basis.

Omwille van uw gemoedsrust raden we u aan om uw sterling zilver twee keer per jaar mee te nemen naar een professionele juwelier voor een uitgebreide reiniging. Om de paar maanden kunt u ervoor kiezen om uw zilveren sieraad te laten bedekken met een laag rhodium om zijn oorspronkelijke glans te herstellen.

Wanneer uw zilveren sieraden niet worden gedragen, voorkomt u aanslag, dofheid, en krassen door waardevolle stukken in hun eigen zachte stoffen zak, plastic zak, of sieradendoos op te bergen. Zorg ervoor dat u warme, vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens vermijdt. Kies in plaats daarvan een koele, droge plaats om uw sieraden te bewaren.

Onderhoud zilver sieraden

Onderhoud edelstenen sieraden

Zorg voor Edelstenen

Diep uit de aardkorst gewonnen en zorgvuldig geslepen en verwerkt door meester gemmologen – edelstenen dienen met zorg te worden behandeld. Als de steen er saai of vuil uit begint te zien, gebruik dan een zachte, droge doek om het oppervlak voorzichtig te polijsten.

Van tijd tot tijd kunt u ervoor kiezen om de steen onder te dompelen in een mengsel van zachte zeep en warm water, en gebruikt u daarna een zachte borstel om vuil en vetafzettingen weg te vegen. Vermijd hierbij de metalen zetting om krassen te voorkomen. Ten slotte spoelt u de edelsteen af en droogt u deze met een zachte doek.

Hoewel er een groot aantal ultrasone sieradenreinigers op de markt zijn, wordt het gebruik hiervan niet aanbevolen door professionele juweliers, aangezien de agressieve chemicaliën uw meer gevoelige stenen kunnen aantasten. Het is altijd het beste om uw kostbare edelstenen te reinigen op dezelfde manier waarop ze werden opgegraven – met de hand.

Veel soorten edelstenen zijn zeer weerbaar en bestand tegen krassen, maar kunnen wel los komen te zitten of worden beschadigd wanneer ze tegen harde oppervlakken stoten. Vermijd het dragen van uw edelstenen in potentieel destructieve situaties, en bewaar ze veilig in een individuele zak of tas nadat u ze heeft afgedaan.

Zorg voor Parels

Parels zijn gegroeid in de natuur onder delicate omstandigheden. Ze zijn zacht en gevoelig en moeten worden behandeld met extra zorg. Gebruik geen ultrasone sieradenreiniger omdat de agressieve chemicaliën de poreuze steen kunnen aantasten. Reinig uw parels in plaats daarvan met de hand met een zacht reinigingsmiddel, warm water en een zachte doek. U kunt ze ook om de paar maanden meenemen naar aan professionele juwelier voor een grondige reiniging.

Parels stralen het meest als ze worden gedragen, aangezien de natuurlijke oliën van de huid hun natuurlijke glans verbeteren. Vermijd blootstelling aan haarlak, poedercosmetica en parfums, omdat deze chemische stoffen kunnen bevatten die parels kunnen beschadigen. Als ze niet worden gedragen, kunt u de schoonheid van uw parels behouden door ze op te bergen in een apart zacht stoffen zakje of afsluitbare plastic zak om beschadigingen van het oppervlak te voorkomen.

Wij leveren alle mogelijke diamanten sieraden met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over diamanten sieraden!

Onderhoud parel sieraden

Graag even wachten...