30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Oorbellen Gids

Oorbellen verlenen symmetrie en elegantie aan elke persoon en verbeteren elke outfit, van casual chic tot black-tie. Oorbellen komen voor in vele verschillende stijlen en in verscheidenheid aan vormen, materiaal en zettingen. Hieronder tonen wij u wat informatie over de meest populaire stijlen om uw een beter beeld te geven over de mogelijkheden.

Oorknoppen met Drie Zetpoten

Oorknoppen met Drie Zetpoten

Oorknoppen met Drie Zetpoten kopen
Oorknoppen met Kastzetting

Oorknoppen met Kastzetting

Oorknoppen met Kastzetting
Oorknoppen met Vier Zetpoten

Oorknoppen met Vier Zetpoten

Oorknoppen met Vier Zetpoten

Diamanten Oorknoppen

Hoge kwaliteit diamanten die zijn gezet in een oorknop voegen een fonkeling en vuur toe aan het oor. De zetpoten houden de diamant op zijn plaats zonder dat metalen afbreuk doen aan de delicate schoonheid van de diamant. Zo kan iedereen in de kamer het vuur en de schoonheid van de voor de 100% steen waarderen. Diamanten oorknoppen hebben een veelzijdige karakter waardoor deze diamanten gemakkelijk te combineren zijn met alle kledingstijlen, van jeans tot een trouwjurk. Wij adviseren u diamanten te nemen die een kleurgraad hebben van ten minste I-J en een zuiverheid van SI2 om zo een maximale schittering en vuur te bereiken.

Parel Oorknoppen

Parel Oorknoppen

Pareloorknoppen zijn tijdloos en klassiek en zijn in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Ze zijn een elegante finishing touch voor elke outfit. Akoya en zoetwater parels zijn de meest voorkomende soorten, welke kunnen worden geaccentueerd door een enkele kleine diamant om een beetje glinstering te geven aan uw volgende avondje uit.

Metalen Knoppen of Knopen

Metalen knoppen zijn informeler dan knoppen met diamanten of edelstenen maar zijn eenvoudiger te onderhouden en relatief goedkoop. Ze zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan metalen. De eenvoudige metalen knoppen bestaan uit een metalen bal bevestigd aan een steel, terwijl de traditionele knoopvorm is voorzien van een plat of sierlijk gevlochten stuk metaal, zorgvuldig gevormd tot een platte knoop.

Metalen Knoppen of Knopen

Druppel Oorbellen

Druppel Oorbellen

Druppel oorbellen, vorstelijk en vrouwelijk, bengelen van het oor naar beneden. Ze zijn gemaakt van metaal en kunnen diamanten, edelstenen, of een combinatie van metalen bevatten om een unieke look te creëren. Druppel oorbellen kunnen variëren van ongeveer 2 centimeter lang tot schouderlengte, dus u vindt zeker een paar dat geweldig staat bij elke outfit.

Kroonluchter Oorbellen

Dit trapsgewijze ontwerp hangt tot minstens 3 centimeter onder de oorlel en is voorzien van een combinatie van metaal, diamanten, edelstenen en parels. In de gelijkenis van een kroonluchter beginnen deze oorbellen bij een kleine knop, verbreden onder de oorlel, en zijn meestal voorzien van diverse bungelende stenen of metalen versieringen die twinkelen als ze bewegen.

Kroonluchter Oorbellen

Modieuze Oorbellen

Modieuze Oorbellen

Gouden, zilveren of platina oorbellen zijn trendy en moderne accessoires, verkrijgbaar in een vele verschillende stijlen, zoals cirkelvormige schakels die hangen tot op de schouder, abstracte bogen in helder goud en zilveren symmetrische designs met getextureerde afwerking. Deze stijlen maken elke outfit spannender en zijn ideaal voor de moderne dame.

Ontwerpen met Edelstenen

Oorbellen met edelstenen zijn vergelijkbaar met de ontwerpen met diamant. In sommige ontwerpen wordt één soort gekleurde edelsteen gebruikt, in andere worden edelstenen afgewisseld met accenten van diamant voor meer glinstering en vuur. Oorbellen met edelsteenontwerpen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn ideaal voor iedereen die een beetje kleur wil toevoegen aan zijn of haar sieradencollectie.

Ontwerpen met Edelstenen en diamant

Diamanten oorringen

Oorringen

Oorringen zijn weer in de mode en zijn verkrijgbaar in vele verschillende formaten en diktes. Grote, dunne oorringen hebben een trendy look, terwijl kleinere oorringen een meer gereserveerd en elegant statement maken. Oorringen kunnen worden gemaakt met massief metaal of worden bezet met diamanten en edelstenen om er een beetje sprankeling aan te geven.


Metalen ringen

Metalen Ringen

Een klassiek ontwerp met een trendy randje dat verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan maten en metalen. Goud, zilver en platina zijn de meest populaire materialen voor oorringen. Ze kunnen perfect rond, ovaal, vierkant of zelfs ster- of hartvormig zijn.

Diamanten oorringen

Diamanten Ringen

Diamanten gezet in een klassieke oorring geven elegantie en sprankeling aan een aloude stijl. Het aantal, de grootte en de zetting van diamanten op oorringen kan variëren. Sommige modellen hebben alleen diamanten op de voorste helft van de ring, terwijl andere diamanten hebben op zowel de binnen- als buitenzijde van de ring.

Diamanten huggies

Huggies

Een moderne versie van de klassieke oorring. Huggies zijn kleine, dikke ringen die letterlijk de oorlel ‘knuffelen’. Voor extra impact kunnen ze worden versierd met diamanten of andere edelstenen. Huggies hebben meestal een scharniersluiting voor eenvoudiger inbrengen en verwijderen, waardoor dit een chique design is dat u zeker aan uw collectie zal willen toevoegen.

 

Soorten Sluitingen

Sluitingen dienen om oorbellen op hun plaats te houden en daarmee verlies van sieraden en waardevolle edelstenen te voorkomen. Hieronder vindt u een beschrijving van de meest populaire oorbelsluitingen.

Schroefsluiting

Schroefsluiting

Deze soort sluiting werkt met een gegroefd einde op het steeltje van de oorbellen - het deel dat door het oor gaat - dat in een sluitstuk schroeft om het sieraad op zijn plaats te houden. Schroefsluitingen worden vaker gezien bij premium goud en platina oorbellen om ervoor te zorgen dat waardevolle sieraden niet wegglijden uit het oor.

Vlindersluiting

Vlindersluitingen komen het meest voor. Deze sluitingen bestaan uit een rechte steel die in een klein metalen stukje achter het oor wordt geplaatst. Ze houden niet alleen de oorbel op zijn plaats, maar zijn ook vaak uitwisselbaar. Dit maakt ze zeer eenvoudig te vervangen in het geval u er een verliest. Deze sluitingen worden ‘vlindersluitingen’ genoemd vanwege de kenmerkende vorm van het metalen sluitstuk.

Vlindersluiting

Franse sluiting

Franse sluiting

De Franse sluiting is ook wel bekend als de scharnier- of omegasluiting. Deze bestaat uit een lus van metaal die scharniert rondom de achterkant van het oor en over de steel valt die achter uit het oor tevoorschijn komt. Deze sluiting is veilig en comfortabel, maar niet zo duurzaam als andere soorten.

Latchback

De latchback sluiting wordt vaak gezien bij oorringen. Deze bestaat uit een licht gebogen stuk metaal dat door het oor glijdt en in een metalen klemmetje valt aan de achterkant van de oorbel. De smalle uiteinden van de ‘U’ -vorm van het klemmetje zorgen ervoor dat het metalen stuk op zijn plaats blijft.

Latchback

Hefboomsluiting

Hefboomsluiting

Net als bij de latchback werkt de hefboomsluiting met een haak van metaal die door het oor gaat en bevestigd is aan een scharnierende hefboom die uit de achterkant van de oorbel klapt. Deze sluiting is ideaal voor grote, kostbare oorbellen.

Tips voor het Kopen van Oorbellen

Personalisatie

Personalisatie

Als u op zoek bent naar een gepersonaliseerd geschenk, zijn oorbellen met geboortesteen een mooie en betekenisvolle keuze.

 

Goud oorbellen huidallergie

Huidallergieën

Platina is een ideaal hypoallergeen metaal voor mensen met overgevoeligheid of allergieën.

Stijl & Smaak

Stijl & Smaak

Houdt rekening met de stijl en smaak van de ontvanger en probeer oorbellen te vinden die passen bij haar kledingstijl.

Lengte van de Oorbel

Lengte van de Oorbel

Kies een lengte die de gezichtsvorm van de drager complementeert. Langere oorbellen zorgen voor een optische verlenging van een rond gezicht, terwijl knopjes er goed uitzien bij alle gezichtsvormen.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

Knopjes zijn een klassieke, veelzijdige keuze. Een cadeau geschikt voor elke sieraden liefhebber.

Glans & Schittering

Glans & Schittering

De glans en schittering van diamanten oorbellen heeft een onvergetelijk effect, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor speciale gelegenheden en om een opvallend ensemble aan te vullen.

Graag even wachten...