30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Ovaal geslepen diamant?

De tijdloze, elegante vorm van de ovaal geslepen diamant geeft een vleugje klasse aan elk sieraad. Een ovaal geslepen diamant heeft de klassieke schittering van de briljant geslepen diamant en geeft een verfijnde, moderne draai aan de traditionele ronde vorm. De langwerpige vorm creëert de illusie van langere, slankere vingers, waardoor deze er zeer flatterend uitziet op de hand.

De ovale geslepen diamant is uitgevonden door Lazar Kaplan in de late jaren 1950 en is een uitstekende keuze voor de romantische koper met wat minder bestedingsruimte. De ovale vorm staat symbool voor een relatie gebaseerd op vertrouwen en stabiliteit, en de verlengde vorm doet deze diamant groter lijken dan andere vormen met hetzelfde karaat gewicht.

Ovaal geslepen diamant

Net als bij de Marquise diamant met zijn langgerekte vorm, kan de ovaal geslepen diamant een ‘bow-tie’ effect hebben in het midden van de steen. Dit verduisterde gebied valt op bij een bepaalde lichtinval en is voor de meeste kopers geen gewenst kenmerk. Bow-ties komen vaker voor in meer langwerpige ovale diamanten en in extreem diepe of ondiepe stenen (met een lengte-breedte verhouding groter dan 1,55-1). Bovendien zijn ovaal geslepen diamanten gevoeliger voor het tonen van kleur, dus we raden u aan om een steen met kleurgraad H of hoger te kiezen. Zoals altijd is visuele inspectie raadzaam voorafgaand aan de aankoop. 

lengte - breedte verhouding

Elke diamant vorm heeft een lengte - breedte verhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een ovaal geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1,3 en 1,55

Diepte % Marges voor ovaal geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


64-54                     66-52                           68-50                    75-45


Ovaal geslepen diamant diepte

Ovaal geslepen diamant breedte.

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor ovaal geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

 

Tafel % Marges voor ovaal geslepen diamanten 1.31.51.8

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 66-56                  72-54                        76-52                78-46


Vergelijkingstabel karaat grootte voor ovaal geslepen diamanten

Ovaal geslepen diamant vergelijkings tabel

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

 

 

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Ovaal geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Ovaal geslepen diamanten!

Graag even wachten...