30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Peer geslepen diamant?

De peer geslepen diamant combineert de beste eigenschappen van de briljant geslepen en marquise diamant en is ideaal voor iemand die op zoek is naar een elegante en verfijnde steen. Omdat deze vorm lijkt op een sprankelende druppel water met aan de ene kant een rond en aan de andere kant een puntig uiteinde, wordt deze vorm ook wel passend aangeduid als een ‘traan’ of ‘druppel’ geslepen diamant.

De langwerpige vorm heeft een slanker makend effect, waardoor de peer geslepen diamant vooral mooi is in diamanten ringen en oorbellen. Peer geslepen diamanten zijn één van de meest flexibele vormen als gevolg van de verschillende breedtes die er verkrijgbaar zijn. Smallere peer geslepen diamanten zien er vooral sierlijk uit in hangoorbellen, terwijl een bredere steen een robuuster uiterlijk heeft en meer geschikt is in een verlovingsring.

Peer geslepen diamant

Idealiter is bij een peer geslepen diamant de punt perfect uitgelijnd met de top van het ronde uiteinde en zijn beide zijden van de boog symmetrisch. Peer geslepen diamanten met een grote lengte-breedteverhouding zijn net als de ovaal en marquise geslepen diamanten gevoelig voor een verduistering in het midden van de steen die zichtbaar is in een bepaald licht. Dit ‘bow-tie’ effect kan worden gezien met het blote oog. Het is daarom belangrijk om uw diamant vooraf aan uw aankoop goed te bekijken.

 

Richtlijn Peer Geslepen Diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een peer geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1,4 en 1,75.

Diepte % Marges voor peer geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


75-66                     72-54                           76-52                    78-46


Peer geslepen diamant hoogte

Peer geslepen diamant breedte

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor peer geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

1.31.51.8

Tafel % Marges voor peer geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 64-54                  66-52                        68-50                75-45


Vergelijkingstabel karaat grootte voor peer geslepen diamanten

Peer geslepen diamant karaat gewicht

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Peer geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Peer geslepen diamanten!

Graag even wachten...