30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is een Prinses geslepen diamant?

Sinds de introductie van de prinses geslepen diamant in de jaren 80 is de populariteit van deze vorm blijven stijgen. Momenteel is de prinses geslepen diamant de tweede meest gewilde vorm en wordt deze steeds gewilder. De prinses vorm is het toonbeeld van flexibiliteit en is geschikt voor zowel traditionele als moderne verlovingsringen.

Een van de voordelen de prinsesvorm is dat onzuiverheden minder zichtbaar zijn vanwege de unieke slijp- en polijsttechnieken die worden gebruikt. De prinses geslepen diamant verbergt niet alleen onzuiverheden, kleur valt ook meer op. Met de juiste verhoudingen kan dit echter worden voorkomen.

Prinses geslepen diamant

Interessant genoeg zijn prinses geslepen diamanten niet alleen een goede keuze omdat ze een mooie schittering hebben, maar ook omdat ze over het algemeen minder kostbaar zijn. Bij het slijpen van de prinsesvorm gaat er minder ruwe diamant verloren tijdens het slijpproces. De prinses geslepen diamant is een van de meest efficiënt geslepen vormen – meer dan 60% van het gewicht van de originele steen wordt gebruikt. Dit houdt de kosten in vergelijking tot andere diamanten aanzienlijk lager en dit betekent een lagere prijs voor u als klant.

 
 

Richtlijn Prinses Geslepen Diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een prinses geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1 en 1,05. Degenen die de voorkeur geven aan een rechthoekige prinses geslepen diamant kiezen een lengte-breedte-verhouding van 1,1 of hoger.

Diepte % Marges voor prinses geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


75-66                     76.5-64                           78-62                    84-56


Prinses geslepen diamant hoogte

Prinses geslepen diamant breedte

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor prinses geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

 

Tafel % Marges voor prinses geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 75-66                  77-64                        79-62                82-55


Vergelijkingstabel karaat grootte voor prinses geslepen diamanten

Prinses geslepen diaman karaat gewicht

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Prinses geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Prinses geslepen diamanten!

Graag even wachten...