30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Wat is Radiant geslepen diamant?

De radiant geslepen diamant heeft een complex geslepen vorm bestaande uit 70 facetten. Deze vorm heeft een bruisend en stralend uiterlijk en werd oorspronkelijk geïntroduceerd door Henry Grossbard als een alternatief voor de emerald vorm. Radiant geslepen diamanten zijn vierkant of rechthoekig en hebben prachtige lichtreflecterende eigenschappen. Sinds ze in de jaren 1970 werden uitgevonden zijn ze altijd populair geweest. Degenen die het vuur van de briljant geslepen diamanten en de verfijning van de Asscher of emerald diamanten waarderen zullen merken dat de radiant vorm een perfecte combinatie van beiden is.

De radiant vorm heeft vanwege de vele facetten de neiging om de kleur van de steen te intensiveren. Hoewel dit maakt de radiant vorm ideaal maakt voor diamanten met een bijzondere kleur, raden wij aan om voor een hogere kleurgraad te kiezen. Bij het uitkiezen van een radiant geslepen diamant raden we een steen aan met een H of I kleurgraad of hoger, omdat deze vorm meer kleur laat zien in vergelijking tot een ronde diamant.

Radiant geslepen diamant

Gemengde slijpvormen, waaronder de radiantvorm, winnen aan populariteit sinds hun introductie. Bij deze slijpvormen wordt meer van de ruwe steen behouden dan bij dan briljant geslepen diamanten, waardoor u meer diamant voor uw geld krijgt. Op diamant sortering rapporten worden radiant diamanten vaak gecategoriseerd als ‘Cut Cornered Modified Briljant’.

 


Richtlijn Radiant Geslepen Diamant

Elke diamantvorm heeft een lengte - breedteverhouding die bepaalt hoe een diamant er van bovenaf bekeken uitziet. Bij het selecteren van een radiant geslepen diamant zoekt u naar een lengte - breedte verhouding tussen 1 en 1,06. Degenen die de voorkeur geven aan een rechthoekige radiant geslepen diamant kiezen een lengte-breedte-verhouding van 1,10 of hoger.

Diepte % Marges voor radiant geslepen diamanten

Ideaal             Uitstekend           Zeer Goed         Goed


75-66                     76.5-64                           78-62                    84-56


 

Radiant diamant geslepen hoogte

Radiant diamant geslepen breedte

lengte - breedteverhouding

Lengte/breedte verhouding voor radiant geslepen diamanten     (L÷B = Lengte/breedte verhouding)

1.01.11.3
Vergelijkingstabel karaatgrootte voor radiant geslepen diamanten

Tafel % Marges voor radiant geslepen diamanten

Ideaal           Uitstekend       Zeer Goed      Goed


 74-64                  76-62                        78-60                82-55


Vergelijkingstabel karaat grootte voor radiant geslepen diamanten

Radiant geslepen diamant karaat gewicht

Verlovingsringen Op Maat

Maak een ring op maat die voldoet aan uw exacte specificaties.

Zoeken naar een diamant op maat

Onze diamant experts kunnen u helpen om de beste diamant in uw prijsklasse te vinden. Wij leveren alle mogelijke Radiant geslepen diamanten met de beste prijs garantie. Neem contact met ons op indien u nog vragen over Radiant geslepen diamanten!

Graag even wachten...