30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Ring met briljant

U bent op zoek naar een bijzondere ring met briljant. De briljant is een diamant in een bepaalde slijpvorm. De slijpvorm en slijpkwaliteit bepalen de waarde van de diamant. Daarnaast zijn er nog andere factoren die meespelen in de waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar de zuiverheid van de diamant, de kleur en het aantal karaat. Dit alles samen bepaalt de waarde van de ring met briljant. We helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Daarom leggen we uit hoe u de perfecte ring met briljant kiest.

Ring met briljant voor een bijzondere gelegenheid

Diamanten zijn al meer dan 4000 jaar erg geliefd. De eerste diamanten werden in India gevonden. Aan het eind van de 19e eeuw begon de diamantenindustrie in Zuid-Afrika vorm te krijgen. Hier werd ook een diamant van 83.5 karaat gevonden. Diamanten zijn een bijzonder en kostbaar bezit. Ze worden vaak in sieraden verwerkt. De ring met briljant is populair bij verloving en bruiloft. Daarnaast wordt de ring met briljant ook gedragen of gegeven bij een bijzondere gelegenheid. Denk maar eens aan een geboorte, jubileum of verjaardag.

Ring met briljant

De gouden ring met briljant

De diamant is de koning der edelstenen. Hij vormt dan ook een mooie combinatie met waardevolle metalen. Daarom worden sieraden van goud gemaakt: dit kan zowel geelgoud als witgoud zijn. Over het algemeen zult u de ring witgoud diamant met briljant het vaakst aantreffen. Het witgoud versterkt de positieve eigenschappen van de diamant. Hierdoor krijgt het gehele sieraad een prachtige schittering en kleurenspel. Bij DiamantenDeals vindt u sieraden van 18 karaats witgoud. Dit betekent dat onze sieraden bestaan uit 75% fijngoud. Witgoud is mensenwerk en ontstaat uit geelgoud. In combinatie met de briljant geslepen diamant ontstaat er het mooiste sieraad.

 

Gouden ring met briljant

Het karaat gewicht van de diamant

Waarom is de ene ring met briljant duurder dan de andere? Dit heeft met een aantal factoren te maken. Een hiervan is het karaat. Karaat bij diamanten heeft te maken met het gewicht, en niet met zuiverheid zoals bij goud het geval is. 1 karaat staat gelijk aan 0.2 gram. Om het karaat te bepalen wordt gekeken naar de afmeting en het gewicht van de diamant. Hoe groter en zwaarder een diamant, hoe waardevoller deze is. Het is zelfs zo dat een enkele grote diamant veel waardevoller is dan twee kleinere diamanten, ook wanneer deze bij elkaar opgeteld hetzelfde karaat hebben als de eerste diamant. Diamanten ringen van 2 karaat zal altijd duurder zijn dan een ring met briljant van 1 karaat, tenzij de kleur en zuiverheid sterk afwijkt.

 

Nog meer waarde bepalende factoren

Belangrijk bij de ring met briljant is de kleur. Geheel kleurloze diamanten zijn erg zeldzaam en dus ook zeer kostbaar. Diamanten zijn er in verschillende kleuren, maar de wit gekleurde exemplaren worden het meest gebruikt. De diamantkleur wordt weergegeven via letters, met een schaal van D tot Z. De ring met briljant met kleurraad D is zeer waardevol en heeft een prachtige lichtweerkaatsing. Kijken we naar de ring met briljant met een kleurgraad van F, G of H, dan is het verschil moeilijk waarneembaar. Juist hierdoor is het interessant om een ring met briljant van deze kleurgraad te nemen. Het verschil is nauwelijks te zien en de prijs ligt veel lager.

De zuiverheidsgraad speelt ook een belangrijke rol. Het gaat hierbij om de helderheid van de diamant. De meeste diamanten zijn niet helemaal zuiver en bevatten insluitsels. Een geheel zuivere diamant heeft een zuiverheidsgraad van FL/IF. Daaronder komt de zuiverheidsgraad VVS1-VVS2, VS1-VS2 en SI1-SI2. Weer daaronder vinden we de zuiverheidsgraad p1 en P3. Bij DiamantenDeals vindt u een ring met briljant van een uitstekende zuiverheidsgraad tegen voordelige prijzen. Hiermee maakt u altijd de beste keus.

Graag even wachten...