30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Ring met diamant

Wat geeft u uw verloofde of welke trouwring kiest u? De ring met diamant is erg populair bij verliefde en getrouwde stelletjes. Daarnaast is de ring met diamant een geliefd sieraad en kostbaar bezit. U draagt deze ring voor een bijzondere gelegenheid of elke dag. Diamanten kennen een zeer rijke geschiedenis van meer dan 4000 jaar. Diamanten worden geassocieerd met rijkdom en macht, maar ook met liefde en schoonheid. Dit is waarom de diamant de koning der edelstenen wordt genoemd.

Een ring met diamant kopen

Diamanten zijn de meest gewaardeerde edelstenen die we kennen. Het ontstaat in de diepe lagen van de aardkorst. Via vulkaanuitbarstingen komen diamanten naar het aardoppervlak. Vorstinnen en koningen, diamanten worden al eeuwenlang verwerkt in kronen en de mooiste sieraden. Dankzij de prachtige schittering staat de ring met diamant symbool voor het huwelijk, verloving, geboorte en andere bijzondere gelegenheden.

Wilt u een ring met diamant kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De kwaliteit van diamanten wordt bepaald aan de hand van vier factoren. De eerste en wellicht meest belangrijkste is het gewicht in karaat. 1 karaat staat gelijk aan 0.2 gram. U heeft bij een ring met diamant de keuze uit twee verschillende opties. De ring met solitair gezette diamant valt op dankzij de prachtige schittering. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een grotere diamant die prominent aanwezig is. Daarnaast kunt u kiezen voor een ring met diamant die ook bestaat uit meerdere kleinere diamanten. Dit noemen we ook wel de zijstenen. Waar u ook voor kiest, feit is dat een grotere diamant waardevoller is dan twee kleinere. U kunt hier rekening mee houden wanneer u op de prijs let. Een kleinere diamant doet niet onder in schoonheid maar is wel goedkoper in aanschaf.

Ring met diamant
 

Verschil tussen diamant en briljant

Het verschil tussen diamant en briljant

De kleur speelt een belangrijke rol binnen de waardebepaling. Geheel kleurloze diamanten zijn erg zeldzaam. Deze worden aangeduid met de kleurgraad D. Bij DiamantenDeals vindt u een ring met diamant van de kleurgraad F, G of H. Dit zijn diamanten die nagenoeg kleurloos zijn. Met het blote oog is er niet of nauwelijks verschil waarneembaar met een diamant van kleurgraad D. Ook hierin kunt u kosten besparen. De ring met diamant kent een bepaalde zuiverheidsgraad. Dit staat voor het aantal insluitingen of onzuiverheden in de diamant. De zuiverste diamanten hebben een zuiverheidsgraad FL tot FI. Deze zijn erg zeldzaam en bovendien kostbaar. We hebben diamanten met een minieme hoeveelheid onzuiverheden die zeer moeilijk waarneembaar zijn. Dit zijn diamanten zijn van een zeer goede tot uitstekende kwaliteit..

Kiest u voor een witgouden ring met briljant, let dan zeker op de slijpkwaliteit. De briljant geslepen diamanten zijn een populaire keuze op het gebied van verschillende soorten ringen. Zowel bij solitaire zettingen als zettingen met zijsteentjes zien we deze slijpvorm vaak terugkomen. Heeft u de voorkeur voor een witgouden ring met briljant met ronde verschijning? Kies dan voor een solitaire zetting met zes zetpootjes. Hierdoor lijkt een briljant geslepen diamant ronder.

 

De slijpvorm van de diamant is een persoonlijke keuze. Daarnaast bepaalt deze de schittering. We maken gebruik van de briljant geslepen slijpvorm. Dit is de klassieke vorm die u het vaakst tegenkomt in de ring met diamant. De briljant slijpvorm bezit 58 vlakken. Hierdoor wordt het licht prachtig naar boven weerkaatst. Vooral met betrekking tot de verlovingsring en trouwring is de briljant geslepen diamant enorm populair. Hierdoor is er altijd een ruim aanbod aan prachtige ringen en sieraden met diamanten. De ring met diamant is voorzien van een internationaal erkend certificaat. Hierop staan alle belangrijke punten over de diamant ring. Dit geeft u de garantie dat de ring met diamant van de beloofde kwaliteit is. Bij diamantenDeals vindt u een ruime keus aan prachtige diamanten ringen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd en van een uitstekende tot uitmuntende kwaliteit. Graag helpen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Graag even wachten...