30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Ring witgoud diamant

Als trouwring is de ring witgoud diamant erg populair. Daarnaast zien we deze veel als verlovingsring of voor een speciale gelegenheid. Denk maar eens aan een geboorte, verjaardag of jubileum. De ring witgoud diamant bestaat uit gewoon goud met een witte kleur. Vaak wordt witgoud verward met zilver of platina, omdat deze qua kleur sterk op elkaar lijken. In de natuur komt geen witgoud voor. De witte kleur in dit goud wordt verkregen door geelgoud te bewerken.

 

Vaak wordt er nikkel of zilver toegevoegd, waardoor de legering wit kleurt. Voor de witgouden diamanten ring maken we gebruik van 18 karaats goud. Dit betekent dat de ring uit 75% fijngoud bestaat. Witgoud is iets duurder dan geelgoud door het extra arbeidsproces.

 

Waarom de combinatie ring witgoud diamant?

Er wordt niet zomaar voor geelgoud of witgoud gekozen. Ten eerste is dit een persoonlijke smaak, maar ook de combinatie met diamanten speelt een rol. Diamanten staan bekend om hun prachtige lichtweerkaatsing. Omdat witgoud die eigenschap ook heeft, wordt de ring witgoud diamant het vaakst verkocht. De combinatie witgoud met diamant is dan ook een uitstekende keuze voor trouwringen, verlovingsringen of andere prachtige sieraden.

 

Waardebepaling van de ring witgoud diamant

Een gouden ring met diamant kopen is een kostbare investering. Enerzijds wordt de waarde door het goud bepaald, maar grotendeels door de aanwezigheid van een of meerdere diamanten. 18 karaats witgoud wordt het meest gekozen voor de ring witgoud diamant. Dit komt doordat 24 karaats goud te zacht is om te verwerken tot sieraden. Daarnaast wordt de waarde van de ring bepaald door de zuiverheid en kleur van de diamant. Ook karaat en slijpsel speelt een rol.

 

Het karaat bij diamanten heeft een andere betekenis dan die bij goud. Bij de diamant staat 1 karaat gelijk aan een gewicht van 0.2 gram. Hoe groter en zwaarder de diamant, hoe waardevoller deze is. Bij de ring witgoud diamant kunt u kiezen uit de aanwezigheid van een of meerdere diamanten. Bij meerdere diamanten zijn er ook weer verschillende opties. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een grote steen, die omringd wordt door meerdere kleine steentjes. Wanneer dit rondom de solitair gezette diamant is, zal deze veel groter lijken. Ook is er de ring met meerdere kleine diamantjes naast elkaar. Dit sieraad schittert aan alle kanten, ongeacht de hoek van de lichtinval.

 

De beste keus voor een ring witgoud diamant

Het is niet eenvoudig om de mooiste ring uit te kiezen. Bedenk dat ringen met een diamant een bijzondere betekenis hebben. Diamanten worden al eeuwenlang gezien als de koning der edelstenen. Ze zijn kostbaar, uniek en prachtig. Bij DiamantenDeals maken we gebruik van diamanten van een goede tot uitstekende kwaliteit. De kleur en zuiverheid bepalen de waarde van de diamant, en we hebben de beste voor u geselecteerd. Daarnaast maken we gebruik van de ring met briljant slijpvorm, dat het mooist staat op de ring witgoud diamant. Met zijn vele facetten wordt het licht recht naar boven weerkaatst, wat voor de mooiste schittering zorgt. In combinatie met het witgoud heeft u een sieraad om te stralen.

 

Bewaar de ring witgoud diamant altijd apart van anderen sieraden. Gebruik hier het originele doosje voor, of maak gebruik van een apart juwelendoosje. Maak de diamanten ring schoon met een zacht zeepsopje. Zo blijft uw sieraad altijd stralend mooi.

Graag even wachten...