30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Ringen voor verschillende gelegenheden

 

Diamanten ringen

Diamanten ringen bestaan meestal uit geelgoud of witgoud. Onze diamanten ringen zijn in 3 kleuren leverbaar: witgoud, geelgoud of rose goud. Wij hebben zeer uitgebreide collectie aan diamanten ringen en kunnen tevens alles produceren naar wens. Bekijk onze collectie om een indruk te krijgen.

Diamanten ringen

 
Solitaire verlovingsring

Solitaire ringen zijn het meest populair

Een solitaire ring heeft een klassieke zetting met een enkele steen of ‘solitaire’ steen in het midden. De solitaire ring is een tijdloos en eenvoudige ring en kan een indrukwekkende en elegante statement maken afhankelijk van de slijpvorm, grote van de diamant.

Meer solitaire diamanten ringen
diamantenring met zijsteen

Diamanten ringen met zijstenen is ook zeer populair

Een diamanten ring met extra stenen aan de zijkanten is een van de klassieke slijlen. Bij deze stijl zit meestal een grotere diamant in het midden die geflankeerd is door andere diamanten of andere edelstenen. In onze collectie is deze stijl ringen ruim vertegenwoordigd.

Meer diamanten ringen met zijstenen

Passend paar diamanten ringen

 

Niet te vergeten zijn de trouwringen

Trouwringen zijn meestal zo ontworpen zodat de eenvoudigere trouwring onder de diamanten verlovingsring te dragen. Het is ook zeer populair om de trouwring en de verlovingsring aan elkaar te laten lassen na de bruiloft. Zo voorkomt men dat ze draaien. Het helpt ook om te voorkomen dat de ringen tegen elkaar aanwrijven en elkaar beschadigen.

 

Edelstenen in het midden voor de meer bijzondere verlovingsring

In het midden word meestal een smaragd, robijn of saffier geplaats inplaats van de ganngbare diamant. De blauwe saffieren vertegenwoordigen trouw , smaragden zijn een symbool van vrede, hoop en wedergeboorte en robijnen zijn een teken van passie, liefde en glamour. Parels zijn tevens een gebruikelijke keuze voor verlovingsringen. Parels geven de sieraden een elegante, antieke stijl en staan voor zuiverheid, trouw en onschuld. De alternatieve edelstenen worden tevens gebruikt met dezelfde zettingen en metalen als een diamanten verlovingsring.

Edelsteen diamanten ring

Beloftering

Beloftering

Een beloftering staat voor een belofte aan jezelf of een ander. De aard van de belofte varieert -het kan een belofte zijn om een belangrijk doel te bereiken, een belofte van trouw aan een vriend, of, meestal, de belofte die voorafgaat aan een verloving.

Een beloftering vóór de verloving kan worden geschonken door zowel man als vrouw en kan worden gedragen door beide geslachten. Deze ring is een belofte dat je op een dag gaat trouwen. Deze kan worden gemaakt van traditionele metalen (geelgoud of witgoud) en kan worden versierd met kleine diamanten of andere edelstenen.

Hoewel de beloftering niet een traditie is die door alle koppels wordt nageleefd, is het een verrassend populaire keuze onder degenen die wensen om een symbool van toewijding aan hun partner te geven, maar zich nog niet klaar voelen voor een verloving.

Claddagh ringen

Claddagh Ringen

The Claddagh ring is een Ierse ring met een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude Romeinen. Op de ring is het symbool te zien van een gekroond hart vastgehouden door twee handen/ De handen zijn een symbool van vriendschap, het hart van de liefde, en de kroon vertegenwoordigt loyaliteit.

The Claddagh ring kan vandaag de dag door zowel mannen als vrouwen als een cultureel symbool of als verlovings- of trouwring worden gedragen. De positie en draagrichting van de ring worden gebruikt om de relatiestatus van de drager aan te duiden.

Ierse en Keltische verlovingsringen anders dan de Claddagh stijl zijn ook erg populair, ze zijn gewild vanwege hun elegantie en de complexe details van de versieringen.

Diamanten modieuze ringen

Modieuze Ringen

Als u op zoek bent naar een ring als geschenk aan een vriend of om gewoon als versiering te dragen kan een modieuze ring de ideale keuze zijn. Ze zijn verkrijgbaar in honderden stijlen en maten en kunnen worden gedragen door mannen of vrouwen voor dagelijks of formeel gebruik. Ze zijn een perfect cadeau voor een verjaardag of om een speciale gebeurtenis of prestatie te herdenken zoals als een afstudeerproject, en ze kunnen worden aangepast aan uw smaak, interesses, en zelfs uw geboortedatum.

Diner cocktail ringen

Diner, Cocktail, en ringen voor de rechterhand

Tegenwoordig dragen veel vrouwen prominente diamanten ringen die noch voor een bruiloft, noch voor een verloving zijn. Dit soort ring wordt meestal dagelijks gedragen aan de ringvinger van de rechterhand en wordt vaak een rechterhand ring, een diner ring, of een cocktail ring genoemd.

Van een ring voor de rechterhand wordt vaak gedacht dat deze de individualiteit van de vrouw vertegenwoordigt. Het is een sieraad dat zij kiest voor zichzelf, met haar eigen persoonlijkheid en smaak in het achterhoofd. Diner ringen zijn vaak beschikbaar in een veel breder scala aan ontwerpen en edelstenen dan verlovings- of trouwringen, met bredere (of meerdere) banden en combinaties van verschillende metalen.

Omdat de meeste rechterhand ringen zijn bedoeld om dagelijks te dragen, zijn ze gemaakt van dezelfde duurzame metalen als verlovings- en trouwringen. De sterkste en meest duurzame stenen worden daarom ook aanbevolen, waaronder diamanten, roze of blauwe saffieren en robijnen.

Modieuze ringen met edelstenen

Modieuze ringen met edelstenen

Edelstenen zijn de meest gebruikelijke keuze voor modieuze ringen, mede door hun opvallende kleuren en de vele verschillende stijlen. Ze zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, slijpvormen, en maten. Soms is er de mogelijkheid om de ring te personaliseren waardoor het klassieke cadeaus zijn voor ontvangers van elke leeftijd. Ringen met edelstenen kunnen elegant en eenvoudig zijn met een solitair juweel, of ze kunnen groot en dramatisch zijn met veel stenen.

Misschien wilt u uw keuze personaliseren door het selecteren van de edelsteen die overeenkomt met de geboortemaand van de ontvanger. Geboortestenen zijn een mooi, attent geschenk voor afgestudeerde student, een vrouw die een promotie viert, of een speciale verjaardag. Zie informatie over edelstenen om meer te leren over de geboortesteen van elke maand.

Modieuze ringen van metaal

Modieuze ringen van metaal

Ringen van metaal zijn ideaal voor diegenen die een eenvoudigere, neutrale versiering willen zonder edelstenen. Er is veel variatie mogelijk, van de klassieke elegantie van platina tot sierlijke ontwerpen in zilver, goud, staal of andere metalen,

Een aantal van de mooiste metalen ringen hebben abstracte ontwerpen, combinaties van Keltische knopen, of meerdere banden in één of meerdere kleuren. Andere ontwerpen hebben bloemen, insecten of dieren, artistiek weergegeven op het oppervlak van de ring.

Religieuze ringen

Religieuze ringen

Religieuze ringen worden vaak gedragen om toewijding aan een godheid te laten zien of een betekenisvol aspect van de spirituele overtuigingen van een persoon te vertegenwoordigen.

Een ring met een kruisbeeld, een heilige of een engel waarvan de aanwezigheid belangrijk is in uw leven, dient als een elegante uiting van uw geloof. Sommige Christelijke ringen gebruiken een duif, een vis, of een kruis om het geloof van de drager weer te geven, terwijl anderen worden gegraveerd met korte Bijbelse passages of berichten.

Mensen met bepaalde beroepen kunnen ervoor kiezen om een ring te dragen die een godheid of heilige die hun werk vertegenwoordigt: een arts, bijvoorbeeld, kan een embleem van Aartsengel Raphael of de genezer St. Brigida dragen. Iemand die veel waarde hecht aan literatuur en kennis zou een ontwerp met een uil die de Griekse godin Athene vertegenwoordigt kunnen dragen, terwijl een dierenvriend een teken van de heilige Franciscus van Assisi zou kunnen kiezen, beroemd om zijn respect voor dieren en het milieu.

Belofteringen komen de laatste tijd vaker voor in religieuze context. Veel jonge vrouwen kiezen ervoor om ze te dragen als een persoonlijke gelofte van onthouding tot het huwelijk. Deze ‘zuiverheidsringen’ of ‘kuisheidsringen’ bestaan vaak uit een eenvoudige band met een sterling zilveren hart, kruis, of een combinatie van een kruis en een hart.

Of u nou voornemens bent om de vrouw van uw dromen ten huwelijk te vragen of op zoek bent naar een cadeau voor het afstuderen van uw dochter, een ring kan een krachtig teken van uw liefde en waardering zijn. Een ring met hoge kwaliteit is een mooie en verfijnde manier om uw identiteit te uiten of om iemand te tonen dat u om hem/haar geeft.

Voor al uw diamanten ringen bent u bij ons aan het goede adres. Bekijk onze collectie of neem contact op voor vragen en gratis advies.

Graag even wachten...