30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Ringen met diamant

Niet nieuw maar wel bijzonder, ringen met diamant. Ringen worden al eeuwenlang gezien als symbool voor een huwelijk. De ring is oneindig, iets dat het huwelijk ook moet zijn. Bovendien staat de ring voor verbondenheid aan elkaar. Ringen met diamant zien we dan ook vaak als trouwring of verlovingsring. Daarnaast worden diamanten ring en sieraden gedragen door mensen die veel waarde hechten aan deze prachtige edelstenen.

 

Waar komt de diamant vandaan?

Ongeveer 4000 jaar geleden werd de eerste diamant in India gevonden. Diamanten bestaan uit pure koolstof. Onder enorme druk en grote hitte kristalliseert koolstof diep in het binnenste van de aarde. Via vulkaanuitbarstingen wordt vloeibaar gesteente met diamant omhoog geperst. Vaak worden de diamanten door beken en rivieren gevoerd of komen in zand, kalk op kleigrond terecht. Wie een diamant vindt zal deze niet als zodanig herkennen. De ruwe diamant lijkt nog het meest op een kiezelsteen of een oud stuk glas. Van alle geloven diamanten is minder dan de helft geschikt om in een sieraad te verwerken. Door deze grote zeldzaamheid zijn ringen met diamant erg kostbaar.

 

Ringen met diamant kopen

Als trouwring, verlovingsring of als sieraad, ringen met diamant blijven altijd van hoge waarde. Bij Diamanten Deals vindt u een ruime collectie gouden ringen met diamant. Deze bestaan uit 18 karaats witgoud, wat een prachtige combinatie met de diamant vormt. De koning der edelstenen is een waardevol bezit voor iedereen. De waarde hangt af van het aantal karaat, dat is het gewicht van de diamant. Daarnaast spelen de zuiverheid, kleur en slijpvorm een rol.

 

Online vindt u een uitgebreide keuze aan ringen met diamant, geelgouden of witgouden ring etc.  Het is belangrijk om goed te letten op bovenstaande punten. Hoe groter een diamant, hoe duurder in aanschaf. U kunt ook kiezen voor een ring met meerdere kleinere diamantjes. De halo ring is een veel verkocht sieraad. Hierbij wordt de centrale diamant omringd door kleinere ronde diamanten. De schittering van de diamanten samen zorgt ervoor dat u optisch één grote diamant ziet. Halo ringen zien we voornamelijk als trouwring of verlovingsring.

 

Heeft u geen partner? In Amerika is het normaal om als single vrouwen voor uzelf een mooie diamanten ring te kopen. Ringen met diamant staan symbool voor de liefde, ook aan uzelf. Daarnaast laat het zien hoe onafhankelijk en zelfverzekerd u bent. Traditioneel wordt de single verlovingsring om de pink gedragen.

 

Onderhoud van ringen met diamant

U bent trots op uw gouden ringen met diamant, daarom gaat er voorzichtig mee om. De meeste mensen durven diamanten sieraden niet te dragen uit angst dat ze beschadigen. Toch Is dit geen reden om deze sieraden niet te dragen. Tijdens ruwe werkzaamheden en huishoudelijke klusjes kunt u de ringen met diamant het beste in een juwelenkistje opbergen. Draagt u de ring, dan zult u merken dat deze na enige tijd vies of dof wordt. U maakt het sieraad eenvoudig schoon in een lauwwarm sopje. Gebruik een zachte tandenborstel om vuil en stof te verwijderen. Wrijf de ring en diamanten schoon met een zachte niet pluizende doek. U zult merken dat het sieraad weer zijn oorspronkelijke glans krijgt.

Graag even wachten...