30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Solitair ring

Een solitair ring is een sieraad dat bezet is met een enkele steen. In de meeste gevallen gaat het hier om een diamant. Diamanten ring zijn erg populair als verlovingsring of trouwring. Veel mannen kiezen hiervoor wanneer ze hun geliefde ten huwelijk vragen. Vaak wordt deze gelijk als trouwring gekozen. Het is daarom belangrijk om de mooiste ring uit te zoeken.

 

Waarom een solitair ring kiezen?

Gaat u een sieraad uitkiezen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een diamanten ring kan bestaan uit een of meerdere stenen. Bij meerdere stenen wordt er veel gebruikt gemaakt van de pavé zetting. Hierbij worden kleinere steentjes naast elkaar gezet. Daarnaast is een ring met een grote diamant als middensteen en aan weerszijden een aantal zijstenen ook erg bijzonder. Bij de solitaire ring wordt er slechts één enkele edelsteen geplaatst. Het voordeel hiervan is dat deze altijd opvalt. Bovendien heeft deze ring een klassieke uitstraling die bij elke outfit past.

 

De verschillende zettingen

Voor de solitair gezette diamant zijn verschillende zettingen mogelijk. De klauwetting wordt het meest toegepast. Hierbij wordt de diamant door middel van 4 of 6 klauwen of draadpoten vastgezet. Bij 4 klauwen lijkt de diamant meer vierkant, bij 6 klauwen lijkt deze juist ronder van vorm. Deze zetting geeft de meeste lichtinval bij de diamant, met een prachtige schittering tot gevolg. De diamant is echt het middelpunt van de ring. Het is belangrijk om de klauwzetting regelmatig na te laten kijken op slijtage.

 

Bij de spanzetting wordt de edelsteen tussen de twee uiteinden van de ring ingeklemd. Hierdoor lijkt het alsof de diamant zweeft. Bij de spanzetting is er sprake van veel lichtinval. Let er bij het dragen van deze solitair ring op dat u niet ergens achter blijft hangen. Hierdoor kan de zetting uit elkaar getrokken worden.

 

Een diamanten ring met kastzetting wordt veel gezien. Hierbij rust de diamant in een kastzetting met een klein opstaand randje. De steen zit goed vast met weinig kans op slijtage. Een nadeel bij dit sieraad is dat de steen minder licht vangt.

 

Solitair ring met diamant kiezen

Met betrekking tot het uitkiezen van een diamant heeft u een ruime keus. Diamanten zijn erg waardevol. Om tot een goede prijs-kwaliteitverhouding te komen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo wordt er gekeken naar de zuiverheidsgraad, de kleur, het slijpsel en karaat. Door te kiezen voor een zuiverheidsgraad van SI1 tot VVS2 kiest u voor een diamant met kleine tot een minimum hoeveelheid insluitsels. Deze zijn moeilijk tot zeer moeilijk waarneembaar onder een loep met vergrotingsfactor 10. Een sieraad met deze diamant is van een goede tot uitstekende kwaliteit. De kleur speelt ook een belangrijke rol. Zelden is een diamant geheel kleurloos. Wanneer u kiest voor een diamant met kleurgraad F, G of H, koopt u een bijna kleurloze diamant met een prachtige schittering.

 

Vaak wordt er bij de solitair witgouden ring gekozen voor een grotere diamant. Een diamant van 1 karaat valt natuurlijk goed op, maar is ook erg kostbaar. Kijk bij de aanschaf van een verlovings- of trouwring daarom eerst naar uw budget. Aan de hand daarvan kunt u een weloverwogen keuze maken.

 

Zoekt u een solitair ring van een uitstekende kwaliteit? DiamantenDeals heeft het grootste assortiment diamanten sieraden. Deze zijn allemaal voorzien van officieel certificaat.

 

Graag even wachten...