30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Solitaire ringen met een uitstekende prijs kwaliteit diamant

De solitaire ring is bezet met een enkele steen. De diamanten ring word vaak gegeven als verlovingsring, maar is ook een zeer geliefde trouwring. Iemand ten huwelijk vragen met een solitaire ring is een terugkerende traditie. Daarnaast is het een prachtige ring om te dragen tijdens een bijzondere gelegenheid of voor elke dag. Er is veel keus met betrekking tot dit soort ringen. Bent u van plan om een solitair ring te kopen, dan zult u merken dat er een aantal dingen opvallen. Graag doorlopen we deze zaken met u, zodat u tot de beste keus kunt komen.

Voordelen van de solitaire ring

De solitair ring wint steeds meer aan populariteit, juist doordat het diamanten sieraad op iedere outfit past. Bovendien is de solitaire ring een echte klassieker die elegantie uitstraalt. Dankzij de solitaire zetting valt de diamant extra op. Er kunnen meerdere diamant slijpvormen gebruikt worden voor deze prachtige ring, toch wordt de briljant slijpvorm als meest gebruikt. Dat is niet zomaar, want met zijn 58 facetten geeft deze diamant slijpvorm een prachtige lichtinval en schittering ookwel 'vuur' genoemd. Deze ring is gemakkelijker te onderhouden dan een ring met meerdere stenen.

18 karaats witgouden ring

Gouden sieraden zijn niet alleen mooi om te zien, ook blijven ze hun waarde behouden. Het is hiermee een investering voor de toekomst. Daarnaast heeft de solitair ring natuurlijk ook emotionele waarde, vooral wanneer het een verlovingsring of trouwring betreft. De mooiste ringen bestaan uit 18 karaat goud. Dit edelmetaal bestaat voor gestemeld met het getal 750 en bevat 75% uit goudstof en 25% uit andere metalen. Dit laatste is nodig om de legering harder te maken. 24 karaat goud oftewel 999 ookwel 99,9% zuiver goud is te zacht om tot sieraden te verwerken. 

In combinatie met diamanten wordt er het vaakst voor witgoud gekozen. In de natuur komt alleen geelgoud voor. Om witgoud te verkrijgen is een extra arbeidsproces nodig. Hierdoor ontstaat de witte kleur, dat de schittering van diamanten versterkt. Uiteraard zijn er ook geelgouden ringen met diamant verkrijgbaar. Waar u voor kiest is een persoonlijke smaak.

De solitaire ring met klauwzetting

DiamantenDeals heeft verschillende keuzes met betrekking tot de zetting van de diamant. Vaak wordt er gekozen voor een klauwetting met vier of zes pootjes ofwel griffen. De klauwzetting houdt de diamant mooi op zijn plaats. Bovendien vangt de diamant op deze manier het meeste licht. Een klauwzetting met vier griffen laat de diamant vierkant lijken, terwijl bij een klauwzetting met 6 griffen de diamant een rondere vorm lijkt te krijgen. In combinatie met de briljant slijpvorm is dit een uitstekende keuze.

De spanzetting wordt ook veel gezien bij de solitaire ring. Hierbij wordt de trouwring opengezaagd, waarna de diamant wordt ingeklemd tussen de twee zaagsneden. Hierdoor lijkt het alsof de edelsteen zweeft. Kleine kloofjes aan de uiteinden van de ring houden de diamant op zijn plaats. U kunt zich voorstellen dat de edelsteen dankzij deze zetting veel licht vangt en een prachtige lichtweerkaatsing heeft. Wees zorgvuldig met de solitaire ring met spanzetting: wanneer u ergens achter blijft haken, kan de diamant loskomen. Bij de kastzetting wordt de diamant in de solitaire ring gezet, daarna wordt er materiaal over de randen van de diamant geboetseerd. De kastzetting houdt de edelsteen stevig op zijn plaats. Deze vangt minder licht dan bij andere zettingen, maar wordt ook beter beschermd.

De beste diamant kiezen

De solitaire ring is voorzien van een enkele diamant. Het is daarom belangrijk om voor een goede prijs-kwaliteitverhouding te gaan. Ten eerste speelt het aantal karaat een rol. 1.00 karaat is gelijk aan 0,20 gram. Een diamant van 10.00 karaat weegt dan ook 2.00 gram. Over het algemeen is de solitaire ring voorzien van een diamant van 0,20 ct. tot wel 3.00 karaat. Deze laatste is zeer prijzig maar ook een erg kostbaar bezit. De kleur van de diamant bepaalt mede de prijs. Hoe kleurlozer de edelsteen, hoe meer lichtweerkaatsing en waardevoller. De kleurgraad D is geheel kleurloos terwijl kleurgraad Z weinig licht doorlaat. Zoekt u diamanten van een uitstekende kwaliteit, kies dan voor kleurgraad F, G of H.

Wij wijzen u ook graag op de zuiverheidsgraad. Interne imperfecties zijn vlekjes of onzuiverheden die tijdens het natuurlijke vormingsproces ontstaan. Hoe zuiverder de diamant, hoe meer licht deze doorlaat. De Flawless (FL) zuiverheidsgraad heeft geen interne of externe onzuiverheden. De Internally Flawless (IF) diamant bevat een enkel minimale externe onzuiverheden. Deze twee zijn erg zeldzaam. We adviseren een zuiverheidheidssgraad van Small Inclusions (SI) tot Very Very Small Inclusions (VVS). Dit betekent een kleine hoeveelheid tot zeer kleine hoeveelheid insluitsels die niet met het oog te zien zijn. Dit is een goede tot uitstekende kwaliteit diamant voor de solitaire ring, te vinden bij DiamantenDeals.

Graag even wachten...