30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Trouwring, eeuwenoude traditie

Gaat uw trouwen, dan is het uitwisselen van de trouwringen een onderdeel van de huwelijksceremonie. Een huwelijk zonder trouwringen is nagenoeg ondenkbaar. Weet u wanneer deze traditie is ontstaan? Het idee van trouwringen is nog voor onze jaartelling ontstaan, ruim drie eeuwen van tevoren. In het oude Egypte was men ervan overtuigd dat er vanaf de vierde vinger van de hand een ader rechtstreeks naar het hart toeliep. Deze ader werd de ader der liefde genoemd, in het Oud Grieks vena amori.

De trouwring is een cirkel en heeft geen begin en einde. Dit symboliseert de eeuwigheid. Het huwelijk had een belangrijk doel: altijd bij elkaar blijven. De ring moest dit symboliseren. Door deze om de vierde vinger van de hand te dragen, werd deze rechtstreeks verbonden met het hart. De gedachte hierachter was dat de trouwring voor eeuwige liefde en trouw stond. Overigens is dat nog steeds de reden waarom we trouwen: twee mensen willen de rest van hun leven bij elkaar blijven. De trouwring is het symbool van de liefde voor elkaar.

Trouwringen

Waarop letten bij het kopen van een trouwring

Bent u op zoek naar een trouwring, dan komt u al snel bij de diamanten trouwringen uit. Ook hier zit een geschiedenis achter. Diamant komt van het Griekse woord adamaz. Dit betekent onoverwinnelijk, iets wat het huwelijk ook moet zijn. In de oude Griekse periode droeg alleen de vrouw een trouwring. Hiermee werd aan de buitenwereld getoond dat zij hem toebehoorde. De diamanten trouwring symboliseerde het bezit van de vrouw.

Omdat diamanten zeldzaam en kostbare zijn, komen we ze nog steeds op trouwringen tegen. Het huwelijk is immers ook kostbaar. Bent u op zoek naar een mooie ring, kijk dan zeker naar de prachtige met diamant bezette trouwringen. In combinatie met het 18 karaats witgoud is dit een pareltje voor hem en haar. Ga niet over één nacht ijs en maak samen de juiste keuze. Diamanten Deals heeft voor u de mooiste diamanten trouwringen geselecteerd. We werken alleen met 100% onbehandelde diamanten van een uitstekende kwaliteit. Deze zijn briljant geslepen en hebben een prachtige schittering. Een trouwring is voor eeuwig, net als uw huwelijk. Daarom vinden we dat alleen het beste goed genoeg is voor u en uw partner.

Koopt u liever eerst verlovingsringen, ook dat is mogelijk. Overigens gebruiken veel mensen de verlovingsring later als trouwring. Deze verhuist dan naar de andere hand. Trouwring of verlovingsring kopen, bij ons vindt u altijd bijzondere en de meest mooie trouwringen in witgoud, geel goud en rose goud voor hem en voor haar.

Graag even wachten...