30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Trouwring diamant

De trouwring symboliseert eeuwigdurende liefde en trouw aan elkaar. Dat is precies waar het huwelijk voor staat. De ring heeft geen begin en geen einde. Dit is waarom de ring dan ook symbool staat voor een huwelijk. Natuurlijk is er wel altijd een begin van het huwelijk, maar de bedoeling is dat deze nooit eindigt. De trouwring diamant is erg populair. De diamant is afgeleid van het Griekse woord onoverwinnelijke. Vanwege deze betekenis en het kostbare bezit wordt de diamant al eeuwenlang in combinatie met de trouwring gezien. Het is niet altijd even makkelijk om de geschikte ring uit te zoeken. Daarom helpen we u met het maken van de juiste keuze.

Trouwringen diamant

De gouden trouwring

Het is belangrijk om te weten hoe de trouwring met diamant eruit zien. Goud wordt weergegeven in karaat goud. Dit is de hoeveelheid fijngoud dat in de trouwring verwerkt is. 24 karaats goud staat gelijk aan 99.99 procent fijngoud. Dit treft u alleen in goudbaren of gouden munten aan. Voor de verwerking in sieraden is dit goud te zacht. Bij DiamantenDeals maken we gebruik van 18 karaats goud. Dit betekent 75% goud en 25% andere metalen. Dit is bedoeld om de legering harder te maken.Onze trouwringen witgoud zijn zeer populair. Diamanten schitteren het mooist op sieraden van witgoud. In de natuur komt geen witgoud voor. Het witgoud moet door de mens wit worden gemaakt. Dit brengt extra arbeidsprocessen met zich mee. U kunt zich voorstellen dat er heel veel aandacht is besteed aan de witgouden trouwring diamant.

 

De waarde van de trouwring diamant

De diamant of diamanten op de trouwringen zijn het meest belangrijke onderdeel. De kwaliteit van diamanten wordt bepaald door de vier c’s. Dat zijn carat, color, clarity en cut. Ook bij diamanten komt de term karaat voor. In dit geval staat 1 karaat gelijk aan 0.2 gram. Een grote diamant van 1 karaat is naar verhouding waardevoller dan 2 diamanten van elk 0.50 karaat. De kleur speelt ook een belangrijke rol. Hoe witter of doorzichtiger de diamant, hoe waardevoller. De kleur wordt weergegeven met een letter. De zuiverheid van de diamant bepaalt de lichtinval. Zelden zijn er diamanten die volkomen loepzuiver zijn. De diamant met een hoge zuiverheidsgraad heeft een prachtige lichtinval. Als laatste bespreken we de slijpvorm. De briljant geslepen diamant wordt het meest gebruikt voor de trouwring. Met zijn 58 facetten heeft deze een prachtige lichtweerkaatsing.

Trouwring

Trouwring

Advies bij het kopen van een trouwring diamant

Het is niet altijd even eenvoudig om een trouwring diamant te kopen. Budget speelt hier een grote rol in. Bij DiamantenDeals vindt u trouwringen van hoge kwaliteit. Kijkt u naar de kleur van de steen, dan bieden we prachtige diamanten van de kleur Wesselton en white. Deze liggen dicht tegen het kleurloze aan. Het verschil tussen loepzuiver en een lagere zuiverheidsgraad is met het blote oog niet waarneembaar. Dit bespaart u wel een hoop kosten. Onze diamanten zijn voorzien van een internationaal erkend certificaat. Zo weet u zeker dat u de kwaliteit koopt die wij beloven.

Er doen een aantal mythes en volksgeloven de ronde over de trouwring. Wanneer een vrouw haar trouwring verliest, is het een voorteken dat ze haar man ook snel verliezen. Uiteraard is dit gebaseerd op een volksgeloof. Mocht u uw ring in de toekomst toch kwijtraken, dan is het inschakelen van een bedrijf met een metaaldetector zoekservice een optie.

Graag even wachten...