30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Trouwring met diamant

Jullie hebben plannen gemaakt om te gaan trouwen. Officieel heet dit een verloving. Sommige stelletjes kopen verlovingsringen. Deze worden gedurende de verlovingsperiode gedragen. Tijdens het huwelijk kunnen deze overgaan in de trouwringen. Ook kunt u een aparte trouwring met diamant kopen. Veel mensen kiezen voor een met diamanten bezette trouwring. Dit is niet alleen een hele oude traditie, ook geeft het een extra betekenis aan het huwelijk. Diamanten zijn zeldzaam en daardoor zeer waardevol. Bovendien is deze edelsteen erg bijzonder dankzij de prachtige schittering. U kunt de trouwring met diamant als setje of afzonderlijk kopen.

Trouwring met diamant

Wanneer draagt u de trouwring met diamant?

Heeft u trouwringen uitgezocht, dan draagt u deze nog niet zo lang u niet getrouwd bent. Het is de bedoeling dat deze tijdens de huwelijksceremonie worden uitgewisseld. Trouwt u voor de gemeente én voor de kerk, dan worden de trouwringen tweemaal uitgewisseld. U zal ze dus weer even af moeten doen. Overigens is het ook een persoonlijke keuze. Bespreek dit vooraf altijd met de ambtenaar van de burgerlijke stand en met de dominee. Vaak draagt de getuige de ringen bij zich. Overhandig deze dan ook voor het huwelijk plaatsvindt. Ook kunt u een ringendrager aanwijzen. Dit kan uw eigen kind zijn, of iemand anders. Het is belangrijk dat jullie dag verloopt volgens jullie wensen. De trouwringen worden gedragen vanaf het moment dat jullie daadwerkelijk getrouwd zijn. Deze doet u niet meer af. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen op deze regel.

 

Dezelfde of aparte ringen uitkiezen

Veel stelletjes kiezen ervoor om precies dezelfde trouwringen te kopen. Deze horen bij elkaar. Zo ziet iedereen dat deze twee mensen met elkaar verbonden zijn. Voor de verlovingsring is dit vaak anders. Vaak draagt alleen de vrouw een verlovingsring. In principe maakt het niet uit waar u voor kiest. U kunt samen dezelfde ringen dragen, maar ook ieder een andere ring. Vaak wordt de trouwring diamant voorzien van inscriptie. Dit is de naam van de partner en de trouwdatum. Bespreek samen met uw partner welke trouwringen jullie kopen. Hierbij hoeven jullie niet vast te houden aan oude tradities. Het is tenslotte jullie huwelijk. Bij DiamantenDeals vindt u een ruim aanbod  trouwringen en verlovingsringen met de beste prijs kwaliteit verhouding. De trouwring met diamant is van een uitstekende kwaliteit en heeft een prachtige schittering. We helpen jullie graag bij het maken van de juiste keuze.

trouwringen man vrouw

Onderhoud diamanten ring

Trouwring met diamant goed verzorgen

Een diamanten trouwring is erg kostbaar. Daarom gaat u er zorgvuldig mee om. Let goed op met bepaalde werkzaamheden. Bent u bijvoorbeeld stratenmaker of kapster, dan kan de ring beschadigen. Dit is natuurlijk zonde. Doe de trouwring af tijdens deze werkzaamheden. Bewaar deze in het originele doosje. Ook kunt u kiezen voor een apart juwelenkistje. Diamanten sieraden bewaart u altijd apart. Zo blijven ze onbeschadigd.

Sieraden kunnen vies worden. Hierdoor schitteren ze niet meer zo als voorheen. Maak ze eenvoudig schoon met een zachte zeepsopje. Meng lauwwarm water met wat afwasmiddel. Gebruik een zachte tandenborstel om het vuil van de trouwring met diamant te verwijderen. Vervolgens wrijft u deze droog met een zachte niet pluizende doek. Uw trouwring met diamant schittert weer als tevoren.

Graag even wachten...