30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Trouwringen witgoud

Trouwringen hebben een symbolische betekenis. Het idee achter de trouwring is ruim 3 eeuwen voor onze huidige jaartelling ontstaan. De ring is rond en staat voor eeuwigheid. Zo is het huwelijk ook bedoeld. In het oude Griekenland droeg alleen de vrouw een trouwring diamant. Deze was bezet met een diamant. De ring symboliseerde het bezit dat de man had. Tegenwoordig staat de trouwring voor gelijkwaardigheid en de liefde voor elkaar. Trouwringen van witgoud zijn erg populair. Dit komt omdat ze een perfecte combinatie met een of meerdere diamanten vormen. Zo komt de schittering van de diamant het best tot zijn recht.

Trouwringen witgoud

Trouwringen witgoud uitwisselen

In de Romeinse tijd was een ring vaak van ijzer. Tegenwoordig zijn deze bijna allemaal van goud, en dan met name witgoud. We hadden het hier eerder al over: de combinatie witgoud met diamanten. De meeste mensen kiezen hier dan ook voor. Niet alleen omdat het al eeuwenlang een traditie is, maar ook vanwege de waarde hier achter. Het uitwisselen van de trouwringen stamt uit de tijd van de Romeinen. Dit was en is nog steeds de officiële belofte van trouw.

 

De herkomst van witgoud

Goud is een edelmetaal dat met  vloeibaar magma naar het aardoppervlak komt. Puur goud heeft altijd een gele kleur en is 24-karaats. Dit is het hoogst aantal karaat wat bestaat. Geelgoud is de natuurlijke kleur van goud. Trouwringen witgoud zijn erg populair. Witgoud moet echter door de mens gemaakt worden. Aan het geelgoud wordt een legering van koper, nikkel of iets anders toegevoegd. De waarde van witgoud is niet hetzelfde als geelgoud. Trouwringen van witgoud zijn vaak iets duurder. Dit wordt veroorzaakt door de extra arbeidsprocessen. Er is veel aandacht en zorg besteed aan het vervaardigen van trouwringen witgoud.

De ringen van DiamantenDeals bestaan uit 18 karaats witgoud. Dit betekent dat deze voor 75% uit goud en 25% uit ander metaal bestaan. Overigens is het geen vreemde keuze: voor sieraden is 24-karaats of 100% puur goud te zacht voor de verwerking tot sieraden.

Witgoud ringen

Trouwring

De toevoeging van diamanten

Trouwringen met een solitair gezette diamant zijn de meest verkochte trouwringen. Deze worden zowel door de man als de vrouw gedragen. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor meerdere zijstenen. Afhankelijk van de zetting lijkt het alsof u met een grote diamant schittert. In werkelijkheid zijn het meerdere kleinere diamantjes. Tijdens de huwelijksceremonie belooft u eeuwige trouw aan elkaar. Dit geldt in zowel goede als slechte tijden. De ring symboliseert dit. Vaak draagt de getuige deze bij zich en overhandigt ze op het juiste moment aan de bruidegom.

Graag even wachten...