30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Verlovingsring welke hand?

De verlovingsring draagt u in de periode voordat u gaat trouwen. U vraagt uw partner ten huwelijk of wordt zelf ten huwelijk gevraagd. Hierbij hoort een verlovingsring. Een huwelijksaanzoek is een bijzondere gebeurtenis. Vaak vraagt de man de vrouw ten huwelijk. Hierbij overhandigt hij een verlovingsring. In veel gevallen draagt alleen de vrouw deze ring. Deze kan later overgaan in een trouwring. Ook kan er gekozen worden om aparte trouwringen te kopen. Vraagt u zich af: verlovingsring, welke hand? We leggen uit hoe dit precies zit.

Verlovingsring welke hand

Verlovingsring, welke hand en het geloof

Het is niet eenduidig te zeggen aan welke hand de diamanten verlovingsring wordt gedragen. Het hangt af van het geloof, maar ook het gebied waar u woont. Zo is er ook een verschil met verlovingsringen en trouwringen. In sommige streken worden de ringen aan dezelfde hand gedragen, terwijl dit elders anders is. Over het algemeen geldt dat een verlovingsring aan de tegenovergestelde hand dan die van de trouwring wordt gedragen. Bent u van plan de trouwring links te dragen, dan draagt u de verlovingsring rechts. Omgekeerd geldt hetzelfde.

Zelf een keuze maken

In veel landen wordt de trouwring aan de linkerhand gedragen. Automatisch komt een verlovingsring dan aan de rechterhand te zitten. Voor sommige mensen voelt dit niet prettig aan. U mag de verlovingsring ook aan de linkerhand dragen. We houden tegenwoordig niet meer zo vast aan tradities. U maakt hierin uw eigen keuze. Mensen die linkshandig zijn dragen de ring liever aan de rechterhand. Dit heeft te maken met het gebruik van de linkerhand. De ring kan hierbij in de weg zitten of snel beschadigen.

Verricht u werkzaamheden die de ring snel kunnen beschadigen? Het is dan beter om de ring af te doen. Bewaar deze in het originele doosje of in een juwelenkistje. Zo blijft deze lang mooi.

Graag even wachten...