30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Witgouden ring

De witgouden ring is een populair sieraad. Er bestaan nogal wat misverstanden over witgoud. Vaak wordt gedacht dat witgoud van zichzelf wit van kleur is. In de natuur komt echter geen witgoud voor. We leggen graag uit hoe een witgouden ring ontstaat en hoe u de beste keuze hierin maakt.

 

Het ontstaan van witgoud

Goud ontstaat niet op aarde zelf, het was al aanwezig sinds het ontstaan van onze planeet. Kernfusie reacties en een supernova explosie zorgden voor de vorming van zware metalen waaronder goud. Goud slaat neer tijdens aardbevingen. Overal op aarde is goud te vinden, zelfs in Nederland. Jaarlijks wordt tot 3000 ton goud gedolven, voornamelijk in goudmijnen en rivierbeddingen. In de natuur komt alleen geelgoud voor. Dit betreft vaak stofgoud of goudklompjes. Puur goud wordt aangeduid met 24-karaats.

 

Witgoud bestaat uit geelgoud met een witte legering. Hierbij worden metalen uit de platinagroep gebruikt, waardoor het goud zijn gele kleur verliest. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de methode roderen. Hierbij wordt er een dun laagje rhodium aan de buitenkant van het geelgoud aangebracht. Nadeel hiervan is dat deze laag na enige tijd af kan slijten. De witgouden ring en ringen met diamant  zijn erg geliefd vanwege de schitterende kleur en glans. Omdat witgoud extra bewerkt moet worden, is de witgouden ring duurder dan de geelgouden ring.

 

Witgouden ring kopen

Kiezen voor een geelgouden of witgouden ring is een persoonlijke smaak. Met betrekking tot de waarde zijn ze beiden hetzelfde, hoewel de witgouden ring iets duurder kan zijn door het extra arbeidsproces. De witgouden ring wordt vaak in combinatie met diamanten gezien. Kleurloze of bijna kleurloze diamanten gaan in combinatie met de witgouden ring extra schitteren. Om deze reden wordt er vaker voor witgouden sieraden gekozen. Bij het kopen van een witgouden ring is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

 

Aandachtspunten witgouden ring kopen

Let goed op het aantal karaat. Puur goud wordt aangeduid met 24 karaat. Hoewel dit zeer waardevol is, is het niet geschikt om te verwerken in sieraden. 24 karaats goud is hier te zacht voor, waardoor sieraden snel kunnen beschadigen. De 18 karaats witgouden ring is een perfecte mengeling van kwaliteit en schoonheid.

 

Let bij de aanschaf van bijvoorbeeld een witgouden solitair ring op de wijze van ontstaan. Is het witgoud voorzien van een legering of een laagje rhodium? In het laatste geval kan dit na enige tijd gaan slijten.

 

Verschil tussen witgoud en zilver

Vaak wordt de witgouden ring aangezien voor een zilveren exemplaar. Om er zeker van te zijn dat de witgouden ring niet toch van zilver is, kan de dichtheid bepaald worden. Dit kan door middel van testen met toetsstaafjes of salpeterzuur. De juwelier kan dit testen.

 

Online sieraden kopen

U ziet dat het best belangrijk is om op een aantal zaken te letten, alleen zo weet u dat u het beste voor uw geld krijgt. U kunt de witgouden ring online kopen. Bij Diamanten Deals vindt u sieraden van witgoud in combinatie met een of meerdere diamanten. Hier koopt u prachtige ringen tegen voordelige prijzen. Een diamanten ring wordt voorzien van officieel certificaat. Hiermee bent u ervan verzekerd van de echtheid.

Graag even wachten...