30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Witgouden ring met briljant

De combinatie witgoud met diamanten vormt de perfecte basis voor trouwringen, verlovingsringen en andere ringen. De witgouden ring met briljant is het meest verkochte sieraad op het gebied van trouwringen en verlovingsringen. Diamanten zijn zeldzaam en erg kostbaar. Deze edelsteen wordt gewaardeerd om zijn prachtige schittering. De koning der edelstenen is er ook voor u.

18 karaats witgouden ring

Puur goud wordt aangeduid met 24-karaat en bestaat voor 99,9% uit fijn goud. 24-karaat is te zacht om als sieraad te verwerken. We vinden 24 karaat goud dan ook voornamelijk in munten en goudbaren. Voor sieraden wordt vaker met 18 karaat goud gewerkt. Dit bestaat uit 75% goud en 25% andere edelmetalen. Deze edelmetalen maken het goud harder, waardoor het geschikt is om te verwerken tot prachtige ringen en sieraden. De witgouden ring met briljant is, zoals de naam al doet vernoemen, vervaardigd uit witgoud. In de natuur komt geen witgoud voor. Het geelgoud krijgt een speciale behandeling waardoor de witte kleur ontstaat. Hoewel geelgoud en witgoud dezelfde waarde hebben is witgoud toch iets duurder. Dit heeft te maken met het intensieve en extra arbeidsproces om witgoud te verkrijgen.

Waarom witgouden ring met briljant

Valt het u ook op dat diamanten vaak worden verwerkt in sieraden van witgoud? Hier wordt bewust voor gekozen. Diamanten hebben een prachtige schittering dat versterkt wordt door de glans van witgoud. Overigens spreken we hier van zowel diamanten als briljanten. Het lijkt hetzelfde, maar dat is het niet. We leggen uit hoe dit exact in elkaar zit.

18-karaats-gouden-ring

Witgouden ring met briljant

 

Verschil tussen diamant en briljant

Het verschil tussen diamant en briljant

De diamant is het hardste mineraal op aarde. Het ontstaat diep in de aardkorst uit koolstofverbindingen. Door de zeldzaamheid en prachtige schittering zijn diamanten erg kostbaar. De diamant wordt dan ook wel de koning der edelstenen genoemd. De briljant is de meest gekozen slijpvorm bij de diamant . Briljanten vormen de basis slijpvorm voor diamanten. Een perfect geslepen diamant krijgt een hogere waarde. De verhouding van de briljant moet optimaal zijn. De briljant slijpvorm telt 58 facetten. Het licht dat op de diamant valt wordt prachtig naar boven weerkaatst.

Kiest u voor een witgouden ring met briljant of witgouden ring met diamant, let dan zeker op de slijpkwaliteit. De briljant geslepen diamanten zijn een populaire keuze op het gebied van verschillende soorten ringen. Zowel bij solitaire zettingen als zettingen met zijsteentjes zien we deze slijpvorm vaak terugkomen. Heeft u de voorkeur voor een witgouden ring met briljant met ronde verschijning? Kies dan voor een solitaire zetting met zes zetpootjes. Hierdoor lijkt een briljant geslepen diamant ronder.

 

Witgouden ring met briljant kopen

Witgouden ring met briljant kopen

Bij DiamantenDeals vindt u altijd een prachtige collectie diamanten ringen. Deze zijn met de grootste zorg ontworpen. Bekijkt u ook eens de kleur van de diamant. Hoe kleurlozer, hoe waardevoller. Er is echter wel een groot verschil met betrekking tot de kleurgraad. De hoogste kleurgraad bedraagt D oftewel River. Hieronder volgt Top Wesselton en Wesselton, ook wel aangeduid met F, G en H. Deze staan voor zeldzaam wit tot wit. Het verschil met deze ten opzichte van de kleur River is nauwelijks met het blote oog te onderscheiden. U koopt hiermee een niet geheel kleurloze diamant van een uitstekende kwaliteit. Dit maakte de witgouden ring met briljant aantrekkelijk geprijsd. Bij DiamantenDeals vindt u een zorgvuldig geselecteerde collectie ringen met diamant.

Graag even wachten...