30 dagen bedenktijd gratis verzending
Winkelwagen

Vragen?

Bel ons: 040 212 11 33

Witgouden ring met diamant

Als trouwring, verlovingsring of bijzondere gelegenheid, de witgouden ring met diamant is enorm populair. Marilyn Monroe sprak het ooit uit: diamanten zijn de beste vrienden van een vrouw. De witgouden ring met diamant is prachtig om te dragen. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, laten we zien wat de mogelijkheden zijn. Zo kijken we niet alleen naar de betekenis van deze prachtige edelsteen, ook gaan we dieper in op de waarde van diamanten en het goud.

Witgouden ring met diamant

 

Waarom de witgouden ring met diamant?

Koopt u een diamanten ring, dan zal dit in veel gevallen om de combinatie witgoud met diamant gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met de perfecte combinatie van deze twee. Voor het ontwerpen van trouwringen verlovingsringen wordt dan ook het vaakst voor witgoud gekozen. Het witgoud reflecteert het licht prachtig, en versterkt de lichtweerkaatsing van de diamant. Witgoud is dan ook voorbestemd voor diamant.

 

De witgouden ring met diamant zien we als verlovingsring of als trouwring. Het is dan ook een klassieker volgens een eeuwenoude traditie. De witgouden ring met diamant kan bestaan uit een solitaire diamant of meerdere diamanten. Bij de halo ring wordt de centrale diamant omgeven door kleine steentjes, waardoor de centrale diamant optisch groter lijkt.

 

Wat is witgoud?

Voor de witgouden ring met diamant is gebruik gemaakt van 18 karaats witgoud. Witgoud komt in de natuur niet voor maar ontstaat vanuit geelgoud. Aan de hand van een aantal processen wordt het gele goud wit gemaakt. De meeste diamanten ringen en  sieraden worden gemaakt van 14 of 18 karaat goud. Een witgouden ring met diamant van 18 karaats goud bevat 75% zuiver goud en 25% andere metalen. Hiermee wordt het goud harder gemaakt, waardoor het geschikt is voor de verwerking in sieraden.

 

Diamant in karaat

In tegenstelling tot het goud heeft het karaat bij diamanten een heel andere betekenis. 1 karaat staat gelijk aan een gewicht van 0.2 gram. Hoe zwaarder en groter de diamant, hoe waardevoller. Omdat grote diamanten zeldzamer zijn hebben deze automatisch een hogere waarde. Dit betekent dat een diamant van 1 karaat meer waard is dan twee diamanten samen van elk 0.5 karaat.

 

De witgouden ring met diamant en de kleurgraad

Geheel kleurloze diamanten zijn uiterst zeldzaam. U kunt zich voorstellen dat deze dan ook zeer kostbaar zijn. Een geheel kleurloze diamant wordt aangeduid met de letter D. Met oplopende letters wordt de kleurgraad aangegeven. Een kleurgraad vanaf F, G of h is nog steeds van een uitstekende kwaliteit. Deze zijn nauwelijks te onderscheiden met diamanten van de kleurgraad D. De witgouden ring met diamant met kleurgraad F, G en H is aantrekkelijk geprijsd en heeft een prachtige schittering.

 

De zuiverheidsgraad voor de witgouden ring met diamant

Naast de slijpvorm, waarvan de briljant slijpvorm het meest gebruikt wordt, speelt ook de zuiverheidsgraad een rol. Bij DiamantenDeals vindt u altijd de mooiste witgouden ring met briljant. Zo wordt er gekeken naar de grootte en het aantal onzuiverheden in de diamant. Aan de hand daarvan wordt er een zuiverheidsgraad toegekend. Voor de witgouden ring met diamant betekent een zuiverheidsgraad van SI tot VVS een uitstekende kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. U ziet, met de juiste kennis is het helemaal niet moeilijk om een witgouden ring met diamant uit te kiezen.

Graag even wachten...